Двама българи и италианец са арестувани за продажба на бебета в Италия
Двама българи и италианец са арестувани за продажба на бебета в Италия / снимка: БГНЕС, архив

Италианската полиция арестува двойка българи и един италианец, обвинени, че са фалшифицирали гражданското състояние и са продали български бебета на стерилни семейни двойки в Италия, съобщиха карабинерите в град Мондрагоне, близо до Казерта, Южна Италия, предаде Франс прес.

Разследването на местната прокуратура разкри, че две бебета, родени от две много млади българки на италианска територия, са били припознати за деца с италиански "бащи" от съпрузите в две семейства с репродуктивни проблеми.

Двамата българи, арестувани за престъпно съдружие, целящо подправянето на гражданското състояние на новородените, вербували бъдещи майки в България. Италианецът намирал стерилни двойки и им помагал в уреждането на правните процедури за припознаване на бащинство, пише БТА.

Младите българки раждали в болници в Италия и продавали бебетата си на организацията, която ги препродавала на стерилни семейства за суми до 20 000 евро на дете.

Досега карабинерите, чието разследване започнало през август 2009 година с подслушване на телефони, са разкрили два случая на продадени бебета.