Два полета на AirAsia от Банкок се върнаха обратно заради съмнения за технически проблеми
Два полета на AirAsia от Банкок се върнаха обратно заради съмнения за технически проблеми / снимка: БГНЕС, архив

Два самолета на компанията AirAsia, излетели от тайландската столица - един вътрешен полет и един международен за Лондон, се върнаха обратно в Банкок заради подозрения за технически проблеми, предаде Франс прес. В крайна сметка не е открита никаква неизправност в двата самолета на компанията със седалище в Малайзия, която загуби самолет, разбил се в морето край Индонезия.

"Еърбъс А340", излетял за Лондон с 266 пътници на борда, се върна в Банкок, защото един от пилотите му установил проблем в хидравличната система, съобщи в изявление AirAsia.

В другия случай с вътрешния полет, който се изпълнява от тайландския филиал на AirAsia, пилотите забелязали "незначителна нередност в багажното отделение".

Полетът за Лондон в крайна сметка излетя отново за британската столица след като проблемът бил уреден от техници в Банкок. Колкото до подозрителния шум в багажното отделение на другия самолет, инженерите не са открили никакъв проблем, застрашаващ безопасността на полета. Пожелал анонимност представител на AirAsia спомена, че е възможно някой куфар да не е бил добре затворен.

Малко след това е излетят е другият самолет, който изпълнява вътрешен полет в Тайланд.

Никой пътник не е отменил полета си, уточни AirAsia.

Източник: БТА