Бури спряха търсенето на останки от малайзийския „Боинг”
Бури спряха търсенето на останки от малайзийския „Боинг” / снимка: БГНЕС, архив

Заради гръмотевични бури и силни ветрове международното търсене на останки от полет МН370 беше прекратено, след като сателит забеляза нови обекти в океана. Това е второто преустановяване в рамките на три дни поради силни ветрове и изключително бурните води на далечния Индийски океан.

„Днешните издирвателни операции се отменят заради лошо време. Всички самолети се връщат в Перт, а корабите напускат зоната за претърсване”, съобщи австралийската агенция за морска безопасност в профила си в Twitter.

Малайзия съобщи, че снимки от френски сателит показват „122 потенциални обекта” се носят по течението в огромната област. Все още няма доказателства, които да потвърдят съдбата на самолета, допълва БГНЕС.

„Боинг 777”
на малайзийските авиолинии се смята, че се е разбил на 8 март в Индийския океан с 239 души на борда, след като по неясни причини се отклонява от курса Куала Лумпур-Пекин и лети с часове в обратна посока.

В издирването участват 5 цивилни и 6 военни самолета от Австралия, Китай, Япония и САЩ, както и 5 кораба от Австралия и Китай.