Британската кралица Елизабет Втора
Британската кралица Елизабет Втора / Guliver/Getty Images
В коледното си послание Елизабет Втора наблегна и на важното значение на дома
В традиционното си коледно послание британската кралица Елизабет Втора отдаде почит на градовете в страната, пострадали от терористични атаки тази година, предаде Асошиейтед прес.
 
"Мисля за Лондон и Манчестър, чиято силна идентичност блестеше през изминалите 12 месеца пред лицето на ужасяващите атаки", каза тя.
 
Посланието на 91-годишната кралица бе записано предварително и излъчено на Коледа във Великобритания и още 51 страни от Общността нациите (бившата Британска общност).

Любов като от приказка: Най-дългите кралски бракове в историята (СНИМКИ)

В посланието си Елизабет Втора отдаде дължимото и на своя съпруг, 96-годишния принц Филип, който се оттегли от редовните си кралски задължения това лято. Тя го подчерта подкрепата, която той й указва, и уникалното чувство за хумор. Елизабет Втора посочи, че съпругът й е решил да забави темпото, но "неговата подкрепа и уникално чувство за хумор ще останат силни както винаги".
 

Любовната история на кралица Елизабет Втора и принц Филип (СНИМКИ/ВИДЕО)

Принц Филип, който е неотлъчно до британската кралица от нейното възкачване на трона преди 65 години, редовно привличаше медийното внимание с неуместните си коментари, отбелязва АП.

Нова снимка на кралица Елизабет II и принц Филип в чест на юбилея им (СНИМКА)

Двамата отбелязаха своята платинена сватба през ноември.

Съпругът на кралица Елизабет Втора насаме я нарича „Зелка“

Британската кралица Елизабет Втора
Guliver/Getty Images

Кралица Елизабет II – 65 години на трона, 4 деца, 8 внуци, 5 правнуци

В посланието си Елизабет Втора наблегна и на важното значение на дома.
 
ГАЛЕРИЯ: Британското кралско семейство на коледна литургия

По-рано на Коледа кралицата и нейният съпруг присъстваха заедно с други членове на кралското семейство на църковна служба в кралското имение Сандрингам. След това те се събраха на частен обяд, на който за първи път внукът на Елизабет Втора принц Хари бе придружен от годеницата си, актрисата Меган Маркъл.
 
Двамата ще сключат брак в замъка Уиндзор през май.

Кралица Елизабет Втора и членове на кралското семейство, към които се присъедини и годеницата на принц Хари, Меган Маркъл, присъстваха на коледна литургия в Сандрингам
Guliver/Getty Images