Броят на жертвите на самоубийствения атентат в афганистанската столица Кабул нарасна до 95 души, а ранените са 163, съобщи телевизия "Толо нюз". Каналът се позова на съобщение от здравното министерство на Афганистан, предаде ТАСС. По-рано бе съобщено за 63 загинали и още 151 пострадали.
 
Десетки жертви и над 150 ранени при атентат с кола бомба в Кабул (СНИМКИ/ВИДЕО)
 

БГНЕС


АФП цитира прессекретаря на правителството Бариалай Хилали, според когото броят на жертвите може да нарасне, тъй като някои от ранените са в критично състояние. Болниците са препълнени и препращат ранените от една на друга.
 
Атентатор използва линейка, натъпкана с експлозиви, за атаката си близо до сграда на вътрешното министерство, каза говорител на министерството - Насрат Рахими, цитиран от Ройтерс.
 

БГНЕС

 
Талибаните поеха отговорност за нападението, което е втората голяма атака в Кабул за седмица. Според говорител на вътрешното министерство са задържани четирима заподозрени във връзка с атентата, отбелязва ТАСС.
 
 
Канцеларията на афганистанския президент заклейми това "престъпление срещу човечеството".
 
Няма пострадали българи при атентата в Кабул (ВИДЕО)
 

БГНЕС


"Това е касапница", коментира в Twitter Деян Панич, координатор на италианската неправителствена организация "Емърджънси", приютила пострадалите. Той съпроводи поста си с кадри, показващи многобройни ранени, наредени в коридорите, под навеса на вътрешния двор и по зелените площи в офиса на сдружението.
 
При акция срещу хотел в града миналата събота бяха убити най-малко 20 души, включително 14 чужденци, припомня ДПА.
БТА