Ал Кайда пое отговорност за убийството на Беназир Бхуто
Ал Кайда пое отговорност за убийството на Беназир Бхуто / BGNES
Терористичната мрежа Ал Кайда пое отговорност за атентата, отнел живота на бившия пакистански министър-председател Беназир Бхуто. Това предаде пакистанската частна телевизия ARY.

Пакистанското правителство обаче обяви, че няма информация, че Ал Кайда е свързана с вчерашното убийство на опозиционната водачка.

Говорител на пакистанското вътрешно министерство заяви, че за кървавия атентат може би са отговорни „екстремистки елементи“, стоящи зад вълната от насилие тази година.

Междувременно ковчегът с тленните останки на Беназир Бхуто пристигна призори в Южен Пакистан, където трябва да се състои погребението. Тялото на г-жа Бхуто беше транспортирано с военен самолет до Сукур, на 70 км от Ларкана. В самолета бяха съпругът й и трите им деца, както и представители на нейната партия.

Беназир Бхуто ще бъде погребана днес по мюсюлмански обичай в семейното гробище близо до град Ларкана. Там е погребан баща й - Зулфикар Али Бхуто, който беше убит през 1979 г. Той бе президент на Пакистан от 1971 до 1973 г. и премиер от 1973 до 1977 г.