Афганистанската армия с контраофанзива срещу талибаните за контрола върху Кундуз
Афганистанската армия с контраофанзива срещу талибаните за контрола върху Кундуз / БГНЕС

Афганистанската армия започна тази сутрин контраофанзива срещу талибаните, за да си върне контрола върху град Кундуз, предадоха световните агенции. Талибаните поеха контрола върху града след офанзива в понеделник.

Талибаните превзеха ключовия афганистански град Кундуз

Контраофанзивата на афганистанската армия вече се увенчава с успех и военните са си върнали контрола върху главното полицейско управление и затвора. В понеделник талибаните освободиха от затвора стотици свои поддръжници. В контраофанзивата участват военни подкрепления, дошли от други части на Афганистан.

Днес американските военни в Афганистан нанесоха въздушни удари по Кундуз в подкрепа на усилията на афганистанските сили, предадоха световните агенции. Американските сили извършиха въздушен удар в Кундуз, за да елиминират заплаха за многонационалната коалиция в Афганистан и за афганистанските сили, поясни полковник Браян Трайбъс, говорител на оглавяваната от НАТО коалиция в Афганистан. Той не навлезе в подробности за удара, нито за това колко коалиционни сили се намират в Кундуз.

Източник: БТА