7 обвинения за един от похитителите на трите жени в Кливланд
7 обвинения за един от похитителите на трите жени в Кливланд / снимка: Reuters

Полицията повдигна обвинения срещу Ариел Кастро - един от тримата братя, арестувани за отвличането и задържането в плен на три жени в продължение на десетилетие в къща в Кливланд, щата Охайо, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

52-годишният Ариел Кастро, бивш шофьор на училищен автобус, е изправен пред четири обвинения в отвличане и три обвинения в изнасилване, заяви Виктор Порес, заместник главен прокурор в Кливланд.

Засега не са повдигнати обвинения срещу братята му Онил (на 50 години) и Педро (на 54 години), които бяха арестувани заедно с него. Няма доказателства, че те са участвали в престъпленията, извършвани срещу жените, добави Перес.

27-годишната Аманда Бери, 23-годишната Джина Дехесус и 32-годишната Мишел Найт бяха освободени от пленничеството си в понеделник вечерта. Те са били отвлечени преди съответно 10, 9 и 11 години. В къщата имало и шестгодишно момиченце - дъщеричка на Аманда Бери, родена по време на плена.

Според следствието жените са били подложени на сексуално насилие и побоища. Началникът на местната полиция Майкъл Макграт съобщи, че в къщата са намерени въжета и вериги, потвърждаващи, че жените са били връзвани. Той каза, че на пленничките било позволявано да излизат навън изключително рядко - от време на време били пускани в задния двор.

В понеделник Аманда успяла да избяга и с помощта на съседите извика полицията.