Виери ще съди Интер
Виери ще съди Интер / netinfo

Президентът на „Интер” Масимо Морати затъна в блатото на скандалите в италианския футбол. Големият частен предприемач призна пред прокурора Саверио Борели, че е подслушвал телефона на бившия си футболист Кристиан Виери, за да следи неговия живот извън терена. Виери е бил следен от частен детектив и с помощта на компанията „Телеком Италия”.

В разговор с Борели президентът на „Интер” обяви, че ще се извини на бившата звезда на отбора. В същото време обаче Виери оповести, че възнамерява да съди Интер и Телеком Италия и да претендира за компенсации за нанесени морални щети. Морати пък е застрашен от тримесечно наказание да не упражнява професията си.

Морати обаче оспори твърдението, че през 2002 г. е наел детектив, който да подслушва рефера Масимо де Сантис. Както е известно въпросният футболен съдия вече бе наказан за четири години за участието си в скандала с манипулациите в италианскто първенство.

Предстои прокурорът Борели да изслуша и други хора от ръководството на „Интер” – вицепрезидента Карло Буора, който заема пост и в „Телеком Италия”, както и втория вицепрезидент Рикардо Гелфи, който е финансирал телефонното подслушване на Виери.