ЦСКА: Томов е работил безвъзмездно за клуба
ЦСКА: Томов е работил безвъзмездно за клуба / netinfo
УС НА ПФК ЦСКА АД разпространи декларация, с която реагира остро "срещу продължаващата негативна кампания срещу ЦСКА и Александър Томов".

"В момента тече назначената проверка от ДАНС и НАП, която ясно ще покаже нивата на отговорност и наличието или отсъствието на закононарушение около менажирането и управлението на клуба", се казва в декларацията.

"Всеки клуб в българския футбол е имал и има проблеми, особено тогава, когато е в процес на преструктуриране и смяна на собствеността. Консултацията, която направихме с водещи юристи в България и в Европа, затвърждава у нас мнението, че закъснението на обявени и неизплатени данъчни задължения, не е достатъчно основание за отнемане на лиценз, особено когато сумите са в незначителен обем спрямо възможностите на клуба.

ПФК ЦСКА е бил и ще продължи да бъде социално отговорен партньор на държавните институции, като ще продължава да се стреми към висок стандарт на корпоративно управление, като се надява, че отговорните държавни институции в спорта ще го изискват и от другите клубове и спортни организации. На фиска му

е необходим жив, а не фалирал данъкоплатец, за да си прибере дълговете. След приключването на юридическите консултации, които клубът води у нас и в чужбина, ще преценим как по най-добър начин да защитим интересите на ПФК ЦСКА.

Свободните съчинения в медиите относно фактическото положение в ЦСКА не могат да се квалифицират по друг начин, освен като злонамерена кампания, чрез която заинтересовани страни целят да прехвърлят проблема от болната глава на здравата.

Направената вътрешна проверка безусловно показа, че Александър Томов е работил безвъзмездно за ЦСКА без да е получавал каквито и да е било средства за това. Неговият принос в осигуряването на клуба през последната година е безспорен,

което съвсем не означава, че не носи отговорност за моментното състояние. Пак подчертаваме, че нивата на отговорност ще станат ясни след приключването на проверките от ДАНС и НАП. Уверени сме, че те ще дадат допълнителни аргументи в защита на клуба.

УС на ПФК ЦСКА АД се обръща към феновете да насочат енергията и усилията си към обединение за защита на правото и интересите на ЦСКА, а не към създаване на вътрешни фронтове и взаимни обвинения", пише в декларацията на УС на ПФК ЦСКА.