Андрейс Павловс с нищожен шанс да остане при сините
Андрейс Павловс с нищожен шанс да остане при сините / снимки: Gong.bg, Валентин Грънчаров, Линдабрун
Андрейс Павловс ще изиграе поне един мач със „синия” екип преди да се вземе решение за неговото бъдеще в Левски. То на практика е предопределено, но въпреки това треньорът ще го пусне утре срещу Ференцварош. Предопределено е бъдещето му, защото Павловс е играл във вторник мач за Шампионска лига със сегашния му отбор. А договорката с латвииците е била да не го пускат. Сега Левски няма да може да го пусне в евротурнирите и на практика не им е нужен. Въпреки това Вили Вуцов определи на и съвсем нищожен шанс Левски да вземе вратаря. Или да го купи от зимата.

„При всички положения Андрейс ще пази в петък”, сигурен е Вуцов. „Ако се разберем с клуба му ще играе и в събота срещу турците. Това зависи от клуба му, откъдето напират да се прибере в събота и да играе в неделя за тях. Притеснен съм, защото в последния момент разбрах, че в сряда е играл в мач за Шампионска лига и така е нарушена договорката ни с неговия отбор. Даже да е много добър, вероятността да дойде при нас не е много голяма.”

Според треньора по-реален е вариант, ако бъде харесан Павловс, да бъде върнат в Латвия и купен през зимната пауза. Това означава да се търси вратар под наем до Нова година.

„Става много сложно”, убеден е Вуцов. „Не обвинявам никой, но нещата не са така както говорихме. Предвид на получилото се неразбирателство сега ще мислим за Андрейс.”

Що се отнася до Блесинг Каку, то той ще играе и в двете контроли. „Това, което виждам за него, са много добри тактически и технически възможности”, заяви Вуцов. „Не знам доколко добра му е подготовката. Но ако не е добра, ще е за негова сметка. По-точно тогава няма да е нашият човек, защото тепърва няма да го подготвяме. На нас ни трябва класен играч готов за игра към пети август. Каку ще го преценим в контролите в петък и събота.”

Андрейс Павловс и Блесинг Каку направиха преди обяд първа тренировка с Левски.

Георги Сърмов още е в болница, но последните дни е нямал болки в корема и може още днес да бъде върнат в лагера на „сините” в Линдабрун.

Според Вуцов, ако всичко е наред, Сърмов може да тренира още днес и евентуално утре и в събота да играе едно полувреме. Преди обяд „сините” имаха тактическо занимание, в което участие не взеха Миро Иванов и Жоазиньо. Очаква се и двамата да тренират вечерта и евентуално да са готови за мача утре от 19 часа българско време срещу Ференцварош.