United Media и Nova TV в Хърватия ще организират журирането за Международните награди Emmy® в Пула
United Media, водещата медийна компания в Югоизточна Европа, в сътрудничество с Nova TV в Хърватия, ще бъдат домакини на тазгодишния полуфинален кръг на журирането на една от категориите за престижните международни награди Emmy®, който ще се проведе в Пула през юли.

Това е третата поредна година, в която United Media има честта да организира процеса на оценяване. През последните две години компанията успя да посрещне в Дубровник и Атина много известни режисьори, актьори, продуценти, телевизионни професионалисти и други водещи световни и регионални експерти в областта на продуцентството, телевизията, киното и изкуствата. Сега United Media и Nova TV (Хърватия) ще бъдат домакини на престижното събитие в Пула.

В допълнение, компанията подписа договор за сътрудничество и медийно спонсорство с филмовия фестивал в Пула, който е най-старото филмово събитие в Хърватия.

"Като регионален продуцентски лидер, United Media подкрепя седмото изкуство, а сътрудничеството със 71-вия филмов фестивал в Пула е естествена стратегическа стъпка. Освен това в Пула за трета поредна година ще бъдем домакини на журито на Международните награди Emmy®, с което също се гордеем. Посветени сме на създаването на висококачествено, оригинално и ангажиращо съдържание и сме изключително доволни, че чрез тези сътрудничества можем да допринесем за развитието на творческата индустрия", заяви Александра Суботич, главен изпълнителен директор на United Media.

Тя допълни, че това е много добър начин да се допринесе за развитието на творческата индустрия, да се свържат всички заинтересовани страни, да се генерират нови идеи и нови възможности за партньорства и копродукции не само от региона, но и от целия свят.

United Media произвежда повече от 40 000 часа оригинално съдържание годишно, като обединява най-добрите професионалисти от света на телевизионната и филмовата продукция. Връзката със силни филмови фестивали и други събития в областта на творчеството, производството и културата като цяло е важен аспект от дейността на компанията.

Като част от сътрудничеството между филмовия фестивал в Пула и United Media, бе обявено и организирането на престижен семинар за разработване на сценарии, за който скоро ще бъде обявен конкурс.
Таня Миличич, директор на филмовия фестивал в Пула, заяви: "За нас е чест, че United Media се превърна в ценен партньор на Пула Филм Фест и заедно ще създадем условия за още по-добра видимост на хърватската филмова индустрия и ще предоставим на хърватските и регионалните филмови творци допълнителна възможност да обогатят знанията си и да представят внимателно разработени идеи в рамките на програмата PulaPRO."

Тази година Пула ще бъде притегателната точка, която ще събере множество силни и уникални творчески енергии от различни части на света. Там ще станем свидетели на качествени продукции и проекти, които обогатяват живота, събират хората и вдъхновяват.