Уебсайт публикува произведения на осъдени на смърт
Уебсайт публикува произведения на осъдени на смърт / netinfo
Дъстин Хонкин, осъден на смърт за убийството на петима в Северна Айова, публикува свои записки в Death Row Speaks („Говори смъртната килия”) – уебсайт, основан през 2001 г. от осъдени на смърт и поддържан от противници на смъртното наказание.

Посетителите на този сайт могат да намерят профили на затворници, техни поеми, есета, рисунки и други материали, както и да им задават въпроси.

Сайтът съдържа също така информация за предстоящи екзекуции и за историята на смъртното наказание в Съединените щати. Самите затворници нямат достъп до компютри или интернет. Те контактуват с външния свят чрез писма, в които пращат материалите за публикация в сайта.

Дневникът на Хонкин съдържа негови мисли и разсъждения за затворническия живот, за семейството и за текущите събития. Той е баща на две деца и в писмата си към тях, които също са публикувани, изказва съжалението и разкаянието си.

Хонкин беше осъден на смърт от федералния съд за убийство и участие във внос и продажба на наркотици през 2004 г. Той и неговата приятелка Анджела Джонсън бяха обвинени в убийството на двама федерални информатори, които продавали метамфетамин на Хонкин и изчезнали през 1993 г. Телата им бяха открити чак през 2000 г., след като Анджела даде информация за това къде са заровени на агент под прикритие в затвора. Тя също е осъдена на смърт и очаква изпълнението й в затвор във Форт Уорт, Тексас.