Стотици деца и родители посетиха фестивала „Детски панаир”
Стотици деца и родители посетиха фестивала „Детски панаир” / снимка: БГНЕС
Стотици деца и родители посетиха фестивала „Детски панаир”
72911
Стотици деца и родители посетиха фестивала „Детски панаир”
  • Стотици деца и родители посетиха фестивала „Детски панаир”

Днес е вторият ден на фестивала „Детски панаир”, който се провежда в София в градинката пред Народния театър. За децата са осигурени най-различни забавления, а достъпът до всички тях е напълно безплатен. В различни шатри са осигурени арт ателиета за рисуване с отпечатъци, стъклопис, изработка на бижута. Има игри с награди и състезания. На разположение на децата днес бе и пожарна кола, в която всички желаещи можеха да се качат.

Стотици деца и техните родители посетиха фестивала „Детски панаир”, където имаше изненади за всички.

„Всичко е направено за децата. Това са над 50 безплатни ателиета, игри, спортове, музика, които са концентрирани в градинката пред Народния театър, както и в различните музеи в София, които участват в тази инициатива. Има ателиета по стъклопис, стенопис. Има ателиета маски, архитектурна работилница, цирк на науката, има ателиета за сапуни. Може да си направите гривна, кукла, може да си направите рисунка с отпечатъци”, разказа какво предлага панаира Станка Желева.

Освен щастливи деца на панаира имаше и доволни родители. „Чудесно е организирано. Много интересни ателиета. И техники, и сапунена фабрика, и най-различни неща, които са интересни и полезни с оглед лятната ваканция”, сподели майка, довела детето си на празника.