Посланикът на САЩ Марси Рийс и Цветелина Бориславова откриха изложба
Посланикът на САЩ Марси Рийс и Цветелина Бориславова откриха изложба / снимки: галерия Credo Bonum

Посланикът на САЩ у нас Марси Рийс откри изложбата „Откровения” в галерия Credo Bonum в чест на Месеца на афроамериканската история и култура, отбелязван всяка година през февруари в Америка. Експозицията проследява живота и кариерата на един от най-големите хореографи на 20-ти век и икона в борбата за граждански права в САЩ Алвин Ейли.

„Тази година почитаме Алвин Ейли, забележителен мъж в историята на американския танц, но и мъж, който преодоля огромни пречки, за да следва страстта си”, сподели посланик Рийс.

Фондация Credo Bonum за втора поредна година си партнира с Посолството на САЩ в отбелязването приноса на афроамериканците към културното богатство на света. Цветелина Бориславова, председател на фондацията, отбеляза, че животът на Алвин Ейли може да служи като пример за нас и днес и завърши с думите на президента Барак Обама от неговата прокламация за месеца на афроамериканската история, че именно сега е „времето да разкажем историите на спечелена свобода и да почетем онези личности, които са ги написали”.

Изложбата продължава до 22 март в галерия Credo Bonum (ул. Славянска 2) от 11.00 до 19.00 ч. от понеделник до петък и между 15.00 и 19.00 ч. през уикенда.

Посланикът на САЩ Марси Рийс и Цветелина Бориславова откриха изложба
netinfo