Руската църква в София
Руската църква в София / Sofia Photo Agency, архив
Молитва в София в памет на жертвите на атентата в Санкт Петербург
93195
Молитва в София в памет на жертвите на атентата в Санкт Петербург
  • Молитва в София в памет на жертвите на атентата в Санкт Петербург
Руският посланик Анатолий Макаров изказа благодарност за съпричастността и подкрепата на българския народ, засвидетелствана след трагедията в Санкт Петербург.
 
Взрив в метрото в Санкт Петербург взе жертви

Преди да вземе участие в заупокойна молитва в памет на загиналите в подземната железница на Санкт Петербург в Руската църква „Св. Николай Чудотворец” в столицата, Макаров определи подкрепата на България като трогателна, а случилото се в Русия – като акт на вандализъм и тероризъм.
 
Посланикът подчерта, че тероризмът продължава и добави, че само със съвместни усилия ние ще можем да обуздаем това явление на 20-и и 21-и век.
 
В църквата се помолиха и десетки граждани. Какво казаха те, чуйте в звуковия файл
 
Жертвите на атентата в Санкт Петербург са вече 14 души

14 души са жертвите, а 49 човека са пострадалите, настанени в болница, след експлозия в метрото в Санкт Петербург в понеделник. 11 човека са загинали на местопроизшествието, един на път на болницата, а двама при приемането в лечебно заведение, гласят последните данни на властите, потвърдени от здравната министърка Вероника Скворцова.

Експлозията разтърси влак на метрото между две станции в руския град в понеделник следобед. Влакът се е движил от станция „Сенная площадь“ към станция "Технологичен институт". Експлозията е причинена от взривно устройство.
 
Руски гражданин, роден в Киргизстан, е атентаторът от Санкт Петербург?

Властите започнаха разследване за терористичен акт, проверяват и други версии.
 
Заподозрян за трагедията в метрото в Санкт Петербург е руски гражданин, родом от Киргизстан.