Афиши с Христо Живков разлепени из цял Рим
Афиши с Христо Живков разлепени из цял Рим / netinfo

Филмови афиши с лика на българския актьор Христо Живков са разлепени из цял Рим.

Младият български актьор изпълнява главната роля в италианския филм „В памет за мен“ (In memoria di me) на режисьора Саверио Костанцо. Той ще излезе по кината на 9 март. Филмът беше представен неотдавна на Берлинския филмов фестивал.

След успеха с предишния си филм „Private" Костанцо разказва сега историята на младия Андреа, който е готов да се посвети на йезуитството.

По мнението на киноекспертите Христо Живков пресъздава прекрасно вътрешната драма на човека, който трябва да направи радикален завой в живота си, предаде "ПронтоСофия".

„Това не е религиозен филм. Въпросите, които си задават героите във филма, са същите, които си задавам непрекъснато и аз. Няма значение дали става въпрос за семейство, за брак или за който и да е друг екзистенциален избор. Това, което искахме да покажем, е една универсална вътрешна борба“, казва Костанцо.

Филмът се вдъхновява от книгата „Перфектният йезуит“ на Фурио Моничели.

„Стремежът ни беше да илюстрираме страданията на едно емоционално състояние, което е постоянно на ръба на бездната. За ролята на главния герой потърсих именно източноевропейски актьор, защото смятам, че тези актьори носят страданието в ДНК-то си и успяват да го предадат дори само с един поглед“, допълва Костанцо.

Според самия Христо Живков пък, „това е филм, в който няма леви или десни, нито пък католици или източноправославни. Страховете, за които говори, са еднакви за всички. Ако някой не се трогне от тази история, то е само защото го е страх да се идентифицира или изправи с лице срещу нея“.