Златна гривна на Иванка Тръмп разпали дебати в интернет (СНИМКИ)
Златна гривна на Иванка Тръмп разпали дебати в интернет (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Златна гривна, носена от дъщерята на Доналд Тръмп Иванка по време на участие в телевизионно предаване в САЩ, разпали дебат за това как милиардерът ще съчетае функциите си на президент и бизнесмен, съобщи ДПА.

Новото първо семейство: Три брака, пет деца и осем внуци (СНИМКИ)

Тридесет и пет годишната Иванка е носила гривна на стойност 10 800 долара на компанията си "Иванка Тръмп Файн Джуълри" в интервю в неделя за предаването "60 минути" по телевизия Си Би Ес, в което участвала с баща си и други членове на семейството.

Иванка - абсолютното оръжие на Доналд Тръмп (СНИМКИ)

В понеделник компанията пуснала рекламен имейл със снимка на Иванка, която носи гривната в предаването, гледано от 20 милиона души.

"Иванка Тръмп носи любимата си гривна от колекция "Метрополис" в "60 минути", се казвало в съобщението.

Имейлът бил получен и от журналисти, някои от които не останали приятно впечатлени от маркетинговата стратегия.

Иванка Тръмп стана политическа звезда с речта си на конгреса на републиканците

"Вече се случва: семейство Тръмп възприема поста президент на САЩ като възможност за реклама", написа в Twitter журналистът от вестник "Ню Йорк таймс" Ерик Липтън.

През юли Иванка бе разкритикувана за рекламиране на рокля от колекцията си, която носела на едно от събитията от кампанията на баща си.

Челси Клинтън vs. Иванка Тръмп: Победител е Иванка

Децата на Доналд Тръмп Иванка, Ерик и Доналд, както и зет му Джаред Кушнър, са в неговия екип по предаването на властта, което би могло да създаде конфликт на интереси заради бизнес проектите им, отбелязва БТА.

Екипът на Тръмп поиска децата му да получат достъп до класифицирана информация