Всеки човек е различен и вижда света по собствен, уникален начин.

Колко ние като индивиди влияем на света, колко важни сме за обществото... или точно обратното?

В поп-културата се набляга доста на индивидуалността на човек, колко е важен и специален и т.н. А това колкото е вярно, толкова е и не е вярно.

В обществото, в което живеем има един голям проблем и той е, че хората си вземат прекалено насериозно.

Ако сте ученик или студент, сещате ли се за хората, които просто ТРЯБВА да изкарат шестица на всяка цена, иначе светът ще свърши.

Или пък някой в офиса без грам чувство за хумор, който приема всичко много насериозно и много навътре, дори най-невинните шеги.

Да се излекуваш със смях

И хора, които са обсебени от външния си вид също влизат в тази категория.

Какъв е проблемът с това?

Животът е като сляпа среща, която закъснява с два часа. Ако нямате здравословно чувство за хумор и не намирате хумор в лошите ситуации, то ще прекарате по-голяма част на тази земя нещастни.

Разбира се, че в живота има неща, към които трябва да се отнасяте с абсолютна сериозност, но не правете от всяко хълмче планина.

Мъжете най-много мразят... скандалджийки

Всеки от нас прави глупави и нелепи неща

Имайте и чувство за самоирония. Всеки от нас прави глупави и нелепи неща, никой от нас не е перфектен, за това е хубаво да се усмихнете в подобно ситуация, вместо да се тормозите от тях.

Тормозенето и вземането на абсолютно всичко насеризно няма да ви донесе нищо освен куп нерви и нещастие, а освен това и доста често това вглъбяване би влошило иначе лошата ситуация.

Смеем се инстинктивно, другите емоции - научаваме

Повечето хора, които се взимат на сериозно са егоисти. Целта на егото е на всяка цена да ни предпазва да не изглеждаме глупаво, единия от начини да ни държи "безопасно" е като ни казва е, че няма нищо по-лошо от това да изглеждаме глупаво пред други хора.

Отпуснете се

Земята няма да спре да се върти ако очната ви линия на лявото око е малко по-дебела от тази на дясното око, ако имате петно на тениската, ако имате 5 вместо 6 на изпита, ако сгафите в офиса и така нататък.

Следващия път, преди да започнете да се притеснявате или ядосвате за нещо си задайте следния въпрос - някой умрял ли е заради това? Някой ще умре ли заради това?

Това означава, че животът продължава и ще ви дава още много възможности да се излагате - за това просто не обръщайте такова внимание на незначителни събития.