Забраниха на Виталий Седюк да посещава холивудски прояви
Забраниха на Виталий Седюк да посещава холивудски прояви / Guliver/Getty Images

Съд в Лос Анджелис забрани на украинския журналист Виталий Седюк, нападнал актьора Брад Пит, да посещава холивудски и светски събития, включително филмови премиери, и да приближава на повече от 460 м от мястото на провеждането им, предаде ДПА. Срещу Седюк бяха повдигнати обвинения по четири члена от наказателния кодекс, между които за нападение на актьор и опит да провали холивудска премиера.

Инцидентът стана на 28 май, когато Седюк прескочи огражденията и удари по лицето Брад Пит на премиерата на филма "Господарка на злото" (Maleficent) в Лос Анджелис, докато холивудският актьор раздаваше автографи. 50-годишният Пит, който придружаваше дългогодишната си партньорка Анджелина Джоли, изпълняваща главната роля във филма, не пострада при инцидента.

СНИМКИ: Анджелина Джоли представи "Господарка на злото" в Лондон

На Седюк бе забранено също да доближава Брад Пит и Анджелина Джоли. Той бе осъден и на 20 дни общественополезен труд и 36 месеца пробация. 25-годишният украинец ще трябва да посети и 52 сеанса при психотерапевт.

Скандалният журналист беше уволнен на 17 май от украинския канал "1+1", след като на червения килим на фестивала в Кан погледна под шлейфа на актрисата Америка Ферера.

Кино, звезди и блясък на 67-ия филмов фестивал в Кан

Украинецът получи 3-годишна пробация, след като прекъсна речта на британската певица Адел на наградите Грами миналата година. Преди две години Седюк отнесе шамар от Уил Смит, след като се опита да го целуне по устните на премиерата на "Мъже в черно 3" (Men in Black 3) в Москва, припомня БТА.

СНИМКИ: Грандиозното завръщане на „Мъже в черно"

Това са само част от скандалните му прояви към знаменитости на премиери и светски събития.

През януари тази година скандалният репортер прегърна през кръста актьора Брадли Купър, поставяйки лице на чатала му.

Забраниха на Виталий Седюк да посещава холивудски прояви
netinfo