Първият филм от вселената на Марвел, в който супергероят е жена - "Капитан Мервел", оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 153 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции.

Капитан Марвел – първата главна героиня във вселената на Марвел (ВИДЕО)
 
В света приходите от филма с Бри Ларсън в главната роля са 302 милиона щатски долара. Така общо за уикенда те станаха 455 милиона долара и продукцията се нареди на шесто място за всички времена.

Кадър от Капитан Марвел
Кадър от „Капитан Марвел“ Форум Филм България

Единственият филм с жена в главната роля с по-добър дебют е "Междузвездни войни: Силата се пробужда", който събра 529 милиона в света през първия уикенд през 2015 г.

Тя е тук – вероятно най-могъщият Отмъстител на „Марвел“ (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
Дебютът на "Капитан Марвел" в Северна Америка е най-добрият от "Феноменалните 2" - 182 милиона през юни миналата година и най-добрият за самостоятелен филм за супергерой от "Черната пантера", който събра 202 милиона през първия уикенд през 2018 г.

Кадър от Капитан Марвел
Кадър от „Капитан Марвел“ Форум Филм България

"Капитан Марвел" постави и нов световен рекорд за филм, режисиран или сърежисиран от жена, отбелязва БТА. Негови създатели са Анна Боден и Райън Флек, известни с "Наполовина Нелсън" и "Разходка по Мисисипи".

Филмите с доминиращо женско присъствие печелят по-добре
 
На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка е "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят" с 14,7 милиона долара.
Следва "Семейното погребение на Мадеа" с 12,1 милиона долара. На четвърто и пето място са "Lego: Филмът 2" и "Алита: Боен ангел".

„Зелената книга“ спечели Оскар за най-добър филм: Големите победители на Оскар 2019
 
На шесто място е носителят на Оскар за най-добър филм „Зелената книга“. Следват „Не е ли романтично“, „Семейни кютеци“, „Грета“, „Аполо 11“.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук