Виктория в Кан – сватба, бивш дилър и много хаос
Виктория в Кан – сватба, бивш дилър и много хаос / Guliver/Getty Images

С прожекция на комедията "Виктория" на Жустин Трие бе открита 55-ата седмица на критиката на кинофестивала в Кан, предаде Франс прес.

Във филма актрисата Виржини Ефира изпълнява роля на жена, която в професионалния си живот е затрупана с работа, но същевременно се грижи за децата си и се стреми да сложи ред в хаоса у дома.

СНИМКИ: Куп холивудски красавици откриха 69-ия кинофестивал в Кан

Филмът описва живота на адвокатката Виктория Спик, която скоро ще навърши 40 години. Тя е самотна майка на две дъщери. След като отива на сватбата на приятеля си Венсан (ролята се изпълнява от Мелвил Пупо), Виктория се оказва въвлечена в събития, които са като порочен кръг.

В деня след сватбата Венсан е обвинен, че се опитал да убие съпругата си. Виктория се заема със защитата му. Същевременно бащата на дъщерите й (Лоран Поатрно) разкрива живота си в роман, а бивш дилър (Венсан Лакост), който е ползвал адвокатските й услуги, се установява в дома й.

С филм на Уди Алън откриха 69-ия международен фестивал в Кан

Това е вторият филм на режисьорката Трие след "Битката при Солферино". Тя заяви, че й допада да представя среда с работещи жени, които живеят в нещо като хаос, свързан с приятелски сексуални връзки. Трие поясни, че се е осланяла на правила за романтичната комедия, за да представи теми, свързани с трудни взаимоотношения между мъже и жени, самота, отглеждане на деца, правосъдие, пари, секс.

Източник: БТА