Вечеря по италиански
Вечеря по италиански / netinfo

Столичният хотел "Метрополитън" е домакин на специална вечеря с италианска кухня от област Лигурия. Събитието е в рамките на Италианския фестивал в България, организиран от Италианското посолство и Министерството на икономическото развитие на Италия.

Вечерята на 3 юни включва 4-степенно меню от продукти, доставени специално от Италия. Ястията ще бъдат приготвени от лигурски готвач в кухнята на Метрополитън. На вечерята ще бъдат поднесени четири вида италианско вино.

МЕНЮ 1

Паниса гарнирана
предястие с брашно от леблебия овкусено със зехтин, сол, пипер, лимон и зелени билки

Фарината
предястие с брашно от леблебия на фурна

Вино Pigato

***

Пестото в две класически рецепти:
прясна паста Трофие с песто
паста Тренете "авантаджие" с песто

Вино Pigato

***

Варена кокошка със зелена салца

Торта "Паскуалина"
солена торта от многолистно тесто с пълнеж от зелени треви, сирене рикота и яйца

Вино Rossese

***

Крем от амарети

Вино Pigato 30* anniversario
специална селекция за 30-тия рожден ден на виното

Вечеря по италиански
netinfo

МЕНЮ 2

Фантазия от фокачи
класическа, с розмарин, с маслини, с лук, домати"сарденейра", със сирене от град Реко

Вино Vermentino

***

Дземино от леблебия
вкусна супа със салатно цвекло и спанак

Вино Pigato

***

Пълнени зеленчуци
тиквички, патладжани, чушки, лук

Вино Rossese

***

Пандолче дженовезе
типичен сладкиш от Лигурия със стафиди и захаросани плодове

Вино Pigato 30* anniversario
специална селекция за 30-тия рожден ден на виното