Вдигат заплатата на леля Веска?
Вдигат заплатата на леля Веска? / netinfo

Веска Рангелова – чистачка в земеделската централа в столицата е получила заплата си за месец март тази година и ще остане на работа там, това обяви за Дарик главният секретар на Земеделския народен съюз Стефан Личев.

Хората на Личев вече ползват помещенията, в които доскоро работеха от БЗНС-Народен съюз на Анастасия Мозер. Всички, които работеха на щат в БЗНС-НС, сега ЗНС остават, промяната е само в ръководството на партията, заяви Личев.

В Земеделския народен съюз ще обсъждат повишение на заплатите, включително тази на леля Веска, която получава минималните 180 лева месечно.

Стефан Личев ще е начело на листата на Земеделския народен съюз и другите земеделски организации, които подписаха споразумение за общи действия на вота на 20 май, обявиха от партията.

Втори в нея е международният секретар Румен Йончев. Амбицията на земеделците е да вкарат един евродепутат. Личев е готов, ако бъде избран, да отстъпи мястото си в Страсбург на Йончев. „Не се сетихме да поставим Веска Рангелова в листата, може би щяхме да имаме повече гласове”, пошегува се Личев.

Леля Веска стана известна покрай скандала с регистрацията на новото земеделско ръководството. Венцислав Върбанов я обвини в укриване на призовки, с което била изпусната възможността за обжалване на решението на съда.