Суровите секс сцени на Гаспар Ное предизвикаха скандал в Кан
Суровите секс сцени на Гаспар Ное предизвикаха скандал в Кан / Guliver/Getty Images

С десетките зрители, които не можаха да се доберат до прожекцията, с аплодисменти и остри критики - представянето на филма "Love" на аржентинския режисьор Гаспар Ное предизвика атмосфера на скандал на кинофестивала в Кан, констатира АФП. Лентата, заснета в 3D формат, шокира със суровите си сексуални сцени, които не оставиха нищо на въображението на публиката. Не липсваха еякулации в близък план, оргии и травестити. Още преди представянето афишите за филма като че ли предизвестяваха скандала - на един от тях фигурираше огромен пенис.

Около 2000 души се наредиха на опашка часове преди прожекцията, предвидена след полунощ. А десетки зрители, които имаха билети, не можаха да се доберат до местата си във Фестивалния дворец и бурно протестираха.

Всичко за тазгодишния фестивал в Кан четете тук

Филмът разказва за спомените на режисьора Мърфи и голямата му любов с Електра. Две години на страстна връзка, на любовни игри и оргии. Двама от героите във филма носят имената Гаспар и Ное.

Аржентинският режисьор Гаспар Ное, който работи и живее във Франция, желаел да покаже любовните състояния във възможно най-плътската им форма. "От години мечтаех да направя кинотворба, която да възпроизведе страстта на любовната двойка във всичките й крайности, както физически, така и емоционални!", довери режисьорът. 51-годишният Гаспар Ное решил а заснеме филма си в 3D, защото тази техника "позволява на зрителя по-голямо чувство на идентификация с героите от екрана".

Това не е първият скандал на Ное в Кан, припомня агенцията. През 2002 година той разбуни духовете с филма си "Необратимо" с участието на Моника Белучи и Венсан Касел. Тогава мнозина възроптаха срещу безкрайно дългата сцена на изнасилване, включена в лентата. Много зрители припаднаха, други получиха нервни кризи, а трети просто напуснаха киносалона. Тази година Ное получи и овации, но в социалните мрежи бе силно разкритикуван за "лошия секс, на който не му се вижда края".

Източник: БТА