Пуяк заменя Евгени Минчев във VIP Brother 3
Пуяк заменя Евгени Минчев във VIP Brother 3 / снимки: Sofia Photo Agency и Free Mind Communications

Поредният скандал заформи екипът на VIP Brother 3, след като вкара в Къщата пуяк вместо PR-a и продуцент Евгени Минчев. Водещият на шоуто Ники Кънчев обяви по време на втория лайф, че Минчев е бил сред евентуалните съквартиранти в третия сезон на предаването. За да участва в него, той е поискал аванс от 5000 лева, които са му били дадени в офиса на организаторите на VIP Brother. След това обаче Евгени изчезнал. Затова и в Къщата вместо него беше вкаран пуяк със същото име.

 

Гостуващият по време на лайфа журналист Сашо Диков се възмути от постъпката на хората на Нико Тупарев и попита защо самият Минчев не е бил поканен в студиото, за да разкаже своята истина. От екрана на Нова телевизия Ники Кънчев официално покани Евгени за разговор, който е възможно да се състои тази вечер, но при условие, че Минчев се съгласи.

 

В специално интервю за Дарик Евгени Минчев уточни, че взетите от него 5000 лева не са за участие във VIP Brother, а само за разговор за евентуално негово присъствие в Къщата. В предаването "Дарик кафе" Минчев призна, че се чувства изключително горд да бъде "пуяк сред толкова кокошки в Къщата". Той обеща да му занесе просо, ако Ники Кънчев и по телефона го покани да участва в лайфа тази вечер.

 

PR-ът и продуцент изрази съмнение доколко наистина третият сезон на шоуто е благотворителен. Той благодари на продуцента Нико Тупарев за перфектната реклама, която са му направили снощи в шоуто. Ето какво каза Минчев пред Михаил Дюзев.

 

И така, на въпроса - взели ли сте 5000 лева, за да участвате във VIP Brother 3?

Не, не съм взел 5000 лева, за да участвам във VIP Brother 3. Взел съм 5000 лева, за да разговарям дали изобщо ще участвам във VIP Brother. Хонорарът ми за Нико Тупарев да говори с мен е 5000 лева.

Тази тарифа Вие ли си я определяте?

Разбира се. За някои хора това е хонорар да ми кажат "Добър ден", за други е примерно тримесечно обслужване.

При нас говорите съвсем безплатно сега, нали?

Ще се разберем после.

За да не натоварим програмния ни директор с тази тарифа?

Не, не се безпокойте, казвам го това с чувство за хумор. Винаги монополистът, в случая Тупарев, който разполага с повече ефирно време от мен, може да си говори каквото си иска. Дори днес гледам вестник "Телеграф", които са ми посветили цяла първа страница. Ама, Господи, тя струва 15 000 евро! Госпожа Ирена Кръстева е много мила към мен да ми посвети цяла страница. Искам да кажа, че вътре са публикували факсимиле от тази прословута касова бележка...

Точно така.

... на която пише: "Аванс за участие във VIP". Какво означава това "Аванс за участие във VIP"?

Как ще коментирате това, което стана снощи в лайфа - вкараха един пуяк, който нарекоха Евгени?

Ооо, аз съм горд да бъда пуяк сред толкова кокошки в Къщата. И сега, ако Ники Кънчев си спази поканата, която отправи снощи три пъти към мен на живо, аз ще отида и ще занеса просо на пуяка. Нали трябва да се грижа за сиромашкото животно.

Все пак идеята на VIP Brother 3 е благотворителността.

Добре, щом така мислите.

Не, така обявяват продуцентите.

Така мислите, ОК. Те обявиха, че съм откраднал 5000 лева, а не е вярно. Аз пък казвам, че няма благотворителност във VIP Brother. Да видим какво ще стане.

Ще отидете ли довечера?

Ако Ники Кънчев ме покани наистина и по телефона, а не само в ефир, ще отида с най-голяма радост, разбира се. Аз искам да благодаря на тези хора, това е огромна реклама. Те показаха един изключително коректен филм за моята дейност. Перфектно. След това казаха, че аз съм бил от левия курник в десния курник, това е много хубаво чувство за хумор. Браво на Ту.., Тъ.., Тупарев, забравих му името, че направи тази реклама. Много оригинално, - пуяк Евгени Минчев. Перфектно.

Вие сте с безкраен опит в шоубизнеса и светските среди. Вярно ли е клишето, че няма лоша реклама? 

Няма лоша реклама. След като аз осребрих страхотно моето влизане в затвора във Варна преди три години и половина, какво означава лоша реклама? Аз влязох с Форд Фокус и излязох с Ягуар последен модел, какво да говорим.

Това е новина, не е писано никъде досега.

Не е писано, защото хората ги интересува кой какво е взел от VIP Brother.

Благодаря Ви, господин Минчев. Очакваме да видим дали довечера дали ще се появите.

С най-голяма радост. Перфектно Ви е радиото, обичам и Ви целувам, Вас лично.

Междувременно снощи Къщата на VIP Brother прекрачиха още четири звезди. С тях общият брой на постоянните съквартиранти стана 17. Към влезлите в понеделник 13 випове се присъединиха олимпийската шампионка Мария Гроздева, футболистът от „Локомотив” (София) Саша Антунович, рапарът Устата, новата Мис България Антония Петрова, която беше освиркана преди да започне участието й в шоуто.

 

Във VIP Brother 3 са още Софи Маринова и любимият й Дачо, Гала, Део, Ицо Хазарта, Милко Калайджиев, Аня Пенчева и дъщеря й Петя, Ивайла Бакалова и сестра й Божидара, медицинската сестра Кристияна Вълчева. В шоуто участва и внукът на Тодор Живков Тодор Славков. Именно около него се завъртя първият голям скандал. Лидерът на „Новото време” Емил Кошлуков за малко да не влезе в Къщата, след като чу внукът на Тато да казва, че единственото нещо, което би искал да промени в живота си, е идването на демокрацията у нас. 

 

Третият сезон на VIP Brother е изцяло благотворителен, затова и през следващите осем седмици виповете ще събират пари за най-различни, предимно социални каузи. Първата от тях е свързана с талантливи момичета и момчета, които са в домове за изоставени деца. Историите им разплакаха Аня Пенчева, Гала, Ивайла Бакалова. Част от средствата съквартирантите ще съберат като пеят, а зрителите ще гласуват за изпълненията им. Друга част ще набавят като напуснат Къщата в събота.

 

По време на тази кауза на съквартирантите ще помага първата гост-звезда в шоуто - водещият на „Сделка или не” Румен Луканов. По план първи в Къщата трябваше да влезе Георги Мамалев, но по неясни причини той не го направи. Луканов ще напусне шоуто следващата сряда, а тази, в него ще участва социалният министър Емилия Масларова. 

 

Междувременно от Нова телевизия съобщиха, че началото на третия сезон на VIP Brother в понеделник вечер са наблюдавали близо 1 600 000 българи. Те са били на възраст между 18 и 49 години. Стартът на VIP Brother 3 е бил гледан от повече хора, отколкото първия концерт на „Мюзик айдъл” 3, излъчен по Би Ти Ви.