Антония Петрова е новата  “Мис България  2009“
Антония Петрова е новата “Мис България 2009“ / снимкa: DarikNews, Надя Коцева

Антония Петрова е новата Мис България 2009. 24-годишната дама от Перник получи короната от предшественичката си Юлия Юревич на церемония в Рейнбоу Плаза.

Мис България получи и ключoвете на Renault Laguna, на което ще се вози, докато носи титлата.

За Антония знаем, че учи последна година право в Университета за национално и световно стопанство. Освен това се очаква тя да влезе в къщата на Vip Brother 3.

Мис България Вселена 2009 е 18-годишната Елица Любенова от град Две могили. Тя ще представи страната ни на международното издание на конкурса Мис Вселена през август на Бахамите. Елица спечели и специална награда от пътническа агенция Хорнит - пътуване до избрана от нея дестинация.

Двете подгласнички са 17-годишната Руслана Канева и 19-годишната Полина Гергушева, и двете от София. Те ще ни представят съответно на конкурсите Miss Beauty of the World през април в Китай и Miss Tourism Planet през месец юли в Атина.

Всяка от десетте финалистки имаше възможност да призове зрителите да гласуват за нея, заедно със своя ментор. Денис Ризов подкрепи Антония, Наско Сираков застана до Елица, Мартин Карбовски агитира за Полина, а в защита на Руслана се изказа Илия Царски. Своите фаворитки подкрепиха и издателят Мартин Захариев, волейболистът Любо Ганев, професор Любо Стойков - председател на Академията за мода, Милен Бонкалов - управител на Орифлейм България, певецът Светльо Витков и перкусионистът Калин Вельов.

Една от зрителките на Нова телевизия, гласувала за победителката, спечели Renault Clio.

Дарик Радио и zar.bg са медийни партньори на конкурса за Мис България 2009.

Чуйте какво разказаха Антония Петрова и двете й подгласнички - Руслана Канева и Полина Гергушева, в Следобедният блок на Дарик!