Предстои Виенският бал в София
Предстои Виенският бал в София / снимкa: Sofia Photo Agency, архив
Предстои Виенският бал в София
25486
Предстои Виенският бал в София
  • Предстои Виенският бал в София

За десети път в София ще има Виенски бал. Той е планиран за 13 февруари в „Кемпински хотел Зографски". 160 души вече са си купили куверти за бала, които са с цена 200 лева. Поне 300 ВИП персони се очаква да се съберат на събитието, което се организира с благотворителна цел.

За 10-те години, откакто се организира Виенският бал, с благотворителна цел са били събрани повече от 250 000 лева. С тях се е помагало на болници, социални домове, музикални институции. За кого ще са средствата тази година, обяснява Мария Нейкова, която е сред организаторите: "Както всяка година ние разпределяме парите в няколко основни посоки - здравеопазване, социални дейности, култура. Една от болниците, която ще спонсорираме е Александровска. Културният ни проект ще бъде най-вероятно разпределен между академиите по изкуствата. Имаме намерение да помогнем и за един брой на списание "Пламък", в който ще има австрийска поезия".

Част от Софийската филхармония за първи път ще участва във Виенския бал. Другите акценти в програмата му допълва Мария Нейкова: "Традиционно откриваме с дебютантите от 18-то училище "Уилям Гладстон", ще участва и балетът на Музикалния театър, както и Мариана Арсенова, една от солистките на Оперетата. Постарали сме се да бъде нещо ново, разнообразно и в същото време развлекателно".

Още за предстоящия Виенски бал в столицата можете да чуете в прикачения звуков файл.