/ Gulliver/Getty Images
Продуцентите на наградите „Оскар“ обявиха още участници в церемонията
Чадуик Боузман и Анджела Басет бяха добавени към звездите, които ще връчват наградите Оскар на 24 февруари, съобщи Асошиейтед прес.

Официално от ABC: За първи път от 30 години наградите Оскар ще са без водещ
 
Продуцентката Дона Джилоти и съпродуцентът и режисьор Глен Уайс обявиха новата серия от знаменитости, които ще се качат на сцената в театър "Долби" в Лос Анджелис. Това са Самюъл Джаксън, Хавиер Бардем, Емилия Кларк, Джеймс Макавой, Лора Дърн, Сара Полсън, Мелиса МаккартиСтивън Джеймс и Кики Лейн от филма "Ако Бийл стрийт можеше да говори" също ще връчват награди, както и Джейсън Момоа.
Любопитна подробност за предстоящата церемония е, че наградите Оскар за операторско майсторство, монтаж, грим и прически и късометражен игрален филм ще бъдат връчени по време на рекламите на шоуто, съобщи Американската киноакадемия.

Изненади, куриози и пренебрегнати звезди на номинациите за Оскар
 
Благодарствените речи на победителите ще бъдат излъчени на живо в интернет на сайта Oscar.com и по-късно в телевизионната програма. Целта е по този начин наградната церемония да се вмести в три часа.
 
Практиката ще продължи и през следващите години, като категориите ще бъдат избирани на ротационен принцип. Нововъведението, за което се говори от август, без да бяха известни засегнатите категории, предизвика недоволство и сред номинирани, и сред фенове.

Какво се случва на традиционния обяд на номинираните за Оскар (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Това решение няма нищо общо с киното. То е за излъчването, за шоуто. То не трябва да предизвиква обсъждане каква е същността на наградите на Академията", каза Алфонсо Куарон на церемонията на наградите на Гилдията на режисьорите. „Наградите на Академията трябва да отдават почит на творците в различните категории".  Куарон е единственият номиниран в "изрязана" категория, който е и с други номинации, включително за най-добър режисьор и най-добър филм.
Режисьорът на "Вице" Адам Маккей каза преди време, че е поразен от идеята. Той беше чул слухове, че сред "изрязаните" категории ще е тази за грим и прически. За него това е несправедливо към хората, работили толкова много, за да преобразят Крисчън Бейл в Дик Чейни.
 
На обяда на номинираните монтажистът на "Бохемска рапсодия" Джон Отман нарече промяната "обидна".

Номинираните за Оскар се събраха на традиционен обяд (СНИМКИ/ВИДЕО)

Миналата седмица беше обявено, че в церемонията ще участват миналогодишните победители Франсис Макдорманд, Гари Олдман, Сам Рокуел, Алисън Джани. Освен тях, известно е, че награди ще връчват Даниъл Крейг, Бри Ларсън, Акуафина, Крис Еванс, Тина Фей, Упи Голдбърг, Дженифър Лопес, Ейми Полър, Мая Рудолф, Амандла Стенбърг, Шарлийз Терон, Теса Томпсън и Констанс У.
БТА