Ноел Николов е 22-годишен пловдивчанин, който е карал България да се гордее няколко пъти, тъй като е печелил редица национални и европейски състезания по карате. Той не се е отказал от спорта, но решава да запише висше образование в Англия Англия със специалност „Илюстрация и анимация“ , тъй като от дете обича да рисува, точно за това се насочва към тази специалност.

Ноел Николов
Podcast7

Ноел е първият създател на комикс свързан с наш български национален герой, а именно Васил Левски.

Той е започнал да работи по комикса „Приключенията на Васил Левски“ още от януари тази година, изготвянето на комикса му отнема около месец и половина, като идеята му се ражда в главата още докато е бил студент в Англия.

Най-голямото му предизвикателство свързано с комикса са историческите факти, за да даде достоверна информация се е наложило да изчете доста материали и статии, в които е запечатан животът на Апостола. Много важна роля в подготовката му са изиграли познанията на неговите роднини, които са проучвали детайли около битието и мисията на Левски.

Ноел Николов
Podcast7

„Приключенията на Васил Левски“ част 1 е създаден с цел младото поколение да учи за нашите предци по лесен и интерактивен начин, тъй като според Ноел, младото поколение губи бързо интерес и точно поради тази причина липсват базови знания. Авторът на комикса „Приключенията на Васил Левски“ вече е правил презентация в начално училище в Пловдив и според него децата са били много впечатлени от това, което виждат. В Podcast7 той сподели, че в близкото бъдеще предстои част 2 на „Приключенията на Васил Левски“ и юни месец ще излезе комикс за Христо Ботев.