/ Istock
Как жените са представени в Библията, се обсъжда от много векове. Наистина, има доста пасажи, които ни карат да настръхваме, но тази кратка презентация е посветена на някои от жените в Библията, които за добро или лошо действително са оказали влияние и са оформили самата свещена книга. Някои от тези жени са толкова важни, че се почитат и до днес, а за мнозина дори представляват стълбове на християнството.

Дева Мария

Мария, съпругата на Йосиф, е посетена от ангел Гавраил, който ѝ казва, че ще стане майка на Исус. Мария е била девица, а Исус е заченат чрез Светия дух.

Дева Мария е една от най-светите, а всъщност и една от най-важните фигури в християнството. Христовата майка е почитана от милиони хора по света.

Мария Магдалена

Мария Магдалена понякога е неразбрана, но тя е една от най-влиятелните жени в Библията. Тя става вярна последователка на Исус, след като Той я изцелява. Мария Магдалена присъства в множество ключови моменти от Новия завет, включително кръстната смърт на Исус. И тя е тази, която намира празния гроб на Исус: Мария Магдалена е тази, която заедно с други жени съобщава за възкресението на Христос.

Рут

Моавката Рут остава вдовица на съпруга си израилтянин, но остава вярна на свекърва си Наоми, с която се премества в Юдея. Рут е пример за вярност, любов и доброта. След това тя става прабаба на цар Давид.

Хана

Хана се моли за син и в замяна на това посвещава живота си на Бога. Тя спазва обещанието си и дава сина си Самуил да бъде отгледан в храма.

Ева

Ева може да има лоша репутация. В края на краищата тя е"отговорна" за много лоши неща, които са се случили на човечеството (включително причината раждането да е болезнено). Въпреки негативните конотации, Ева несъмнено е една от най-влиятелните жени в Библията. Ако приемем, че тя е изкушила Адам, остава въпросът: не е ли могъл той да откаже да яде забранения плод?

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС