Местят Depeche Mode на „Локомотив”, не било опасно
Местят Depeche Mode на „Локомотив”, не било опасно / София Мюзик Ентърпрайсис

Вместо на стадион "Георги Аспарухов" Depeche Mode ще се представят на "Локомотив". Това е окончателното решение на организаторите на концерта на групата. Промяната на локацията се наложи заради започващия ремонт на "Герена".

Шоуто на Depeche Mode остава на 12 май от 20:00 часа. Всички закупени досега билети ще важат за съответния сектор без да имат нужда от презаверяване.

Така култовата британска банда ще излезе за втори път на стадион "Локомотив". Именно там през 2006 година беше първият й концерт у нас.

Преди време обаче беше обявено, че съоръжението сега е опасно за провеждане на футболни срещи. Затова и от „София Мюзик Ентърпрайсис" излязоха със специално становище, в което се казва, че феновете на Depeche Mode не бива да се притесняват за своята сигурност.

"Преди да обявим новата локация за провеждане на концерта, проведохме консултации и направихме всички необходими срещи с отговорните институции", отбелязва изпълнителният директор на компанията Иван Несторов.

В писмото, разпространено до медиите, пише още: "Има предварителен график и срокове за изпълнение на всички ремонтни дейности на стадиона. Най-важните от тях са укрепване на металните въжета над козирката в сектор "В" и подмяна на част от мазилката на стадиона. Всички ремонтни дейности ще приключат преди датата на обявения концерт".

Билети са концерта на Depeche Mode на 12 май все още има. Те са с цени от 50 до 130 лева.