Месецът на раждане разкрива на какви болести сме податливи
Месецът на раждане разкрива на какви болести сме податливи / ThinkStock/Getty Images
Испански учени проведоха проучване сред 30 000 души, вследствие на което откриха връзка между месеците на раждане и някои болести.

Трите зодии, които ще пътешестват до Бали през 2019 (ВИДЕО)


Сезонните промени в ултравиолетовите лъчи, нивата на витамин D, вирусите и алергиите могат да повлияят на развитието на плода, обясняват те. Например, производството на витамин D в организма недостига при бебета, родени през зимните месеци, като това може да има дълготрайно въздействие върху тяхното психическо и физическо здраве, пише „Дейли Мейл“.

Какъв пътешественик си според зодията? (ВИДЕО)

„В това проучване открихме доказателства за значителна връзка между месеците на раждане и появата на 27 хронични заболявания, както и на дългосрочни здравословни проблеми.
Освен това, заболяванията протичат по различен начин в зависимост от това дали детето е момче или момиче”, обяснява професор Хосе Антонио Кесада, автор на изследването.

Ето и на кои болести сме по-податливи в зависимост от месеца на раждане:

ЯНУАРИ - децата от мъжки пол по-често като възрастни страдат от запек, болки в долната част на гърба и язва на стомаха. Жените, родени през този месец, страдат от мигрена и са склонни към сърдечни пристъпи.

ThinkStock/Getty Images

ФЕВРУАРИ - момчетата по-често страдат от проблеми с щитовидната жлеза, сърце и остеоартрит. Жените също са предразположени към остеоартрит, проблеми с щитовидната жлеза, но също така и със съсирването на кръвта.

МАРТ - момчетата са по-склонни към астма, катаракти, сърдечни проблеми, а жените - към артрит, ревматизъм и запек.

Най-големите кръшкачи в зодиака

АПРИЛ – мъжките априлски бебета в по-късен етап от живота имат проблеми с астмата, щитовидната жлеза и остеопорозата, а жените - с бронхит, тумори и остеопороза.

МАЙ - момчетата са по-податливи на депресия, астма и диабет, а жените - на хронични алергии, остеопороза и запек.

ЮНИ - момчетата, родени през юни страдат по-малко от останалите от депресия и болки в кръста. Но те по-често имат сърдечни заболявания, катаракта и хроничен бронхит в сравнение с други мъже. Сред жените, родени този месец, има 33% по-малък риск от мигрена и 35% по-малък риск от развитие на менопаузни проблеми в сравнение с жените, родени през останалата част от годината. Но пък са по-предразположени към артрит, инконтиненция и ревматизъм.

Как се влюбва всяка една от зодиите (СНИМКИ)

ЮЛИ - жените, родени този месец, са с 27% по-висок риск от диагностициране на високо кръвно налягане и 40% по-голям риск от инконтиненция. Също така те са склонни към хронична болка в шията, астма и тумори. Мъжете, родени този месец, са предразположени към астма, тумори и артрит.

АВГУСТ - децата от мъжки пол, родени този месец, имат два пъти по-голям риск от астма в сравнение с децата, родени в началото на годината. Освен това те имат проблеми с щитовидната жлеза и остеопорозата. Жените са по-податливи на кръвни тромбоцити, ревматизъм и артрит.

СЕПТЕМВРИ - мъжте, родени този месец, три пъти повече имат проблеми с щитовидната жлеза, отколкото тези, родени през януари. Те са склонни към астма и остеопороза. Септемврийските бебета развиват най-малко хронични заболявания през целия си живот, но жените имат проблеми с щитовидната жлеза, злокачествените тумори и остеопорозата.

MedicalNews

ОКТОМВРИ – през този месец се раждат най-много бебета. Жените, родени този месец по-често от други, имат висок холестерол, анемия и остеопороза. Към последното склонност имат и мъжете, а също така и към проблеми с щитовидната жлеза.

НОЕМВРИ - мъжете развиват хронични кожни проблеми, сърдечни заболявания и заболявания на щитовидната жлеза, докато жените са по-склонни към астма, хроничен бронхит и кръвни тромбове.

ДЕКЕМВРИ - жените са по-предразположени към хроничен бронхит, астма и кръвни тромбове, а мъжете - към катаракта, депресия и сърдечни проблеми.
БГНЕС