По всичко личи, че краят на извънредното положение е наистина близо. Мерките, които бяха въведени за борба с коронавируса, една по една падат, а идеята за нормален начин на живот по-скоро ни звучи като празник.

Въпреки че мерките падат, заболяването не е изчезнало. Рискът може би намалява, но все още не е за подценяване. Вероятно с падането на ограниченията ще ни се иска да направим много неща, но не бива да бързаме. Някои от дейностите, за които да внимаваме, вижте в канала "Кaк дa" във vbox7:

Събиране с много хора

Социалната дистанция е наистина важна и ще е още по-важна, когато вече не е регламентирана. Избягвайте голямото струпване на хора на места, на които по принцип може да се случи. Избягвайте и да се събирате с много хора в домашна среда - тогава и чистенето стана изключително трудно.
 
Миенето на ръцете

Добрата хигиена трябва да продължи и след края на извънредното положение. Това със сигурност включва миенето на ръцете, но и докосването на лицето, консумацията на храна и напитки навън. Носете винаги със себе си и дезинфектант.
 
Среща с хора в риск

Става въпрос, разбира се, за нашите възрастни роднини или пък болни близки. Не забравяйте, че лекарство срещу вируса все още няма, няма и ваксина, а за някои групи болестта е особено опасна.
 
Не планирайте почивка в чужбина

Със сигурност вече знаете къде първо искате да отидете след края на всичко това, но пътуването в чужбина крие опасности. Самолети, хотели, ресторанти, забележителности... Да не говорим, че у нас все още е задължителна 14-дневната карантина след прибирането от чужбина.
 
Не слагайте розовите очила

Експертите са категорични, че ще живеем с коронавируса още дълго време. До тогава не изхвърляйте маските и спазвайте указанията на властите.