„Конкурент” представиха новия си видео-клип „Крале на скоростта”
„Конкурент” представиха новия си видео-клип „Крале на скоростта” / снимка: Конкурент

Рок-група „Конкурент" представиха видеоклипа към песента си "Крале на скоростта", посветенa на мотористите, любителите на високите скорости и рок-музиката.

Надеждата им е парчето да се превърне в химн за мотористите. "Често свирим по мото-събори, имаме и много приятели от различни мото-братства и ни се искаше да направим песен, която да показва начина им на живот и мисленето на тези силни и горди мъже и жени. Надяваме се тази песен и клипът да се приемат добре и да се превърнат в своеобразен химн на мотористите, независимо към кое мото-братство или мото-клуб принадлежат", споделя лидерът и основател на групата Емил Анчев.

Режисьор на видеото е Боян Карамфилов. То е заснето през ноември, като снимачният процес е отнел около две седмици. Използвани са пет-шест снимачни площадки. По-голямата част от видеото е заснето на открито - в изоставена кариера в Радомир, в нова кариера близо до София, в местността Трънското ждрело и др. Останалата част от клипа е заснета на култово, по думите на „Конкурент", място "ROUTE 80".

"Имахме доста трудни моменти, защото бяхме зависими от времето. Снимачните площадки са доста отдалечени една от друга и са на трудно достъпни места. В този клип са заснети наши приятели - мотористи, които бяха плътно до нас през цялото време. Не се уплашиха нито от лошото време, нито от дългите преходи, валя ги дъжд, пукаха гуми, караха по скалисти местности, където е почти невъзможно да се управляват моторите", разказва Емо.

В клипа участва и 70-годишен американец от град Ленсинг, щата Мичигън, на име Дъг, който обикаля света на мотор. Преди да пристигне в България, на връщане от езерото Байкал, моторът му се чупи, той го оставя и продължава до тук на стоп. Участват и екзотични животни - игуаната Алекс, двуметровата боа Пагане и гарван-гробар на име Гаро.

Промоцията но новото видео "Крале на скоростта" се състоя на 19 декември в столичния клуб FAITH.