Елвис Пресли е най-имитираният изпълнител в света за всички времена. Според данните на музикалната индустрия Кралят на рокендрола има между 250 хиляди и 400 хиляди имитатори.
 

Звездите в нас


У нас до скоро имаше само един имитатор на американския певец - Цецо Елвиса. "Звездите в нас" обаче ще променят този факт и са на път да родят не един, а цели трима Елвис Пресли. Отборът, носещ името на известния певец се яви на първите четвъртфинали на музикалното състезание. На сцената те изпълниха хита "Blue suedе shoes".

Блестящ първи четвъртфинал на „Звездите в нас“

 

Фаворит за титлата "бг Елвис" определено е 25-годишният актьор Ясен Атанасов от Театъра на Българската армия. "Ако бяха снимали филма за Елвис в България, със сигурност щяха да те изберат теб за неговата роля", поласка Виктор Калев от журито по-младия си колега. А думите му са не са напразни, защото щом се качи на сцената Ясен буквално се преражда в Елвис Пресли - глас, танци, поведение, съблазнителни премрежени погледи. Буквално те пренася в Лас Вегас в средата на миналия век.
 


 

Вторият претендент за титлата на българския Елвис е съотборникът на Ясен Андреан Стефанов от Варна. Той сподели, че откакто участва в "Звездите в нас" почти всяка нощ се буди и си пуска да гледа и слуша музика на  Краля на рокендрола. "Елвис е един от боговете на музиката, многолик образ. Казват ми, че напомням на него с поведение, с чар и осанка", сподели младият музикален продуцент.

 

Третият участник в отбор "Елвис Пресли" е Георги Георгиев - Готи. Вероятно ще си спомните, че освен музикална, Готи има и политическа кариера - той е лидер на партия Българско национално обединение, която миналата година стана мандатоносител на Васил Божков, за да може избягалият в Дубай политик да се яви на парламентарните избори. Няколко години по-рано 42-годишният Георги Георгиев нашумя след като се снима за предизборен плакат гол с тиква в ръце.
"Ако мога с това предаване да си намеря жена ще бъда най-щастлив", не крие надеждите си Готи.

Три българки запалиха сърцето на звезда от „Дързост и красота“

По света много от имитаторите на Елвис Пресли са превърнали това в своя професия, а някои дори са милионери.
 

Елвис имитатори
Guliver/Getty Images


Те се появяват още в средата на 50-те години на миналия век, точно по времето в което самият Елвис Пресли започва кариерата си. Първият известен негов имитатор е Карл „Чийзи“ Нелсън от Тексаркана, Арканзас, който през 1954 г. натрупа местни последователи по радио WLAC с изпълненията си на „That's All Right, Mama“ и „Blue Moon of Kentucky“.  Нелсън дори свири заедно с Пресли, когато се срещат за първи път. Приятелството между Нелсън и Пресли е документирано в книгата „Елвис в Тексас“.

Вторият известен имитатор е 16-годишно момче на име Джим Смит.  През 1956 г., малко след като популярността на Елвис започва да нараства, Смит започва да имитира Кралят на рокендрола, танцувайки досущ като него на сцената.

Според популярен мит, самият Пресли участва в конкурс за негови имитатори в местен ресторант в Мемфис малко преди смъртта си и заема трето място.