Храната, която поемаме, има пряк ефект върху здравето ни. Именно затова качествената храна и подборът ѝ трябва да заемат немалка част от здравословния начин на живот на всеки активен човек.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤩🔥5 Minute Spicy Shrimp, Avocado, & Arugula power bowl!😍💪🏼 . ✅SAVE this post to make this recipe later👅👆🏼 ✅FOLLOW @losingweightmealideas for more💚 ✅TAG someone who loves healthy food👇🏼 . To prep this: . 1. I started with a big bowl of arugula and dressed it with the juice of 1/2 lemon, 1 tablespoon olive oil, sea salt, and garlic powder. Investment: 1 minute. . 2.In a small bowl, I tossed a handful of deveined shrimp in 2 tsp avocado oil, sea salt, smoked chili, smoked paprika, 1 tsp crushed garlic, and 1 tablespoon of hot sauce (use your favorite). Investment 1 minute. . 3.Pan “fried” for a minute or two on each side on medium. Investment: 3 minutes. . 3. Added 1/2 avocado seasoned with TJs chile lime seasoning and some pinenuts. Investment: priceless. By @shredhappens

A post shared by Losing Weight Meal Ideas (@losingweightmealideas) on


Дори и да се опитвате да пестите пари, има някои неща, за които си заслужава да платите повече. И това не са шампанско и хайвер, а съвсем нормални продукти, които консумираме всеки ден. Кои са храните, от които не трябва да пестим? Вижте ги в канала "OMG Facts" във vbox7:

1. Свежо и висококачествено месо

По-скъпото месо в малките месарници често е по-вкусно, но и по-здравословно. Това в супермаркетите най-вероятно съдържа повече вода, а вероятно и животното е било хранено само с фуражни смеси. Когато избирате месо, гледайте да е прясно отрязано, сухо и да има чист, червен цвят.
 
2. Шоколад

Качественият шоколад се прави от качествени съставки и винаги е скъп. По-евтините се правят предимно от захар, палмово масло и други добавки с малко количество какаова маса и масло. Тяхната текстура не е приятна и шоколадът не се топи в устата. Най-добре си вземете такъв с по-високо съдържание на какао и по-малко захари. По-скъпият със сигурност и ще е по-здравословен.
 
3. Пресни плодове и зеленчуци

Има плодове и зеленчуци, чийто успешен добив съвременната индустрия си гарантира с много пестициди. Такива са например прасковите, ягодите, спанакът. Ако искате да се храните здравословно, със сигурност знаете какъв фактор са плодовете и зеленчуците. Затова по-добре заложете на био земеделието, за да сте сигурни, че наистина се храните здравословно.
 
4. Дива риба

Темата с рибата е доста деликатна. Там трябва да се проверява внимателно зоната на улова, но и тя да е приемлива, пак не се знае на какви метали е богато месото. Затова е хубаво да се взима риба, която не е развъждана в рибарници. Така със сигурност нивата на желязо и цинк ще бъдат по-ниски. Месото ще бъде по-качествено и с по-малко мазнини. 
 
5. Студено пресован зехтин

Знаят се качествата на маслиновото олио, както и на студенопресованата му версия. Тя не е третирана с химикали, а и съдържа много витамини и минерали. Освен това подпомага нормалния баланс на мастните киселини в тялото, за разлика от слънчогледовото олио.
 
6. Мед

Цените на меда в магазина варират според марките, разфасовките, произхода. Суровият мед е скъп, но не е обработван, пастьоризиран и обогатяван с каквото и да било. Това е чист продукт, за който си заслужава да платите повече, но и ще се сигурни, че ще получите повече.
 
И още:

Здравословното хранене удължава живота

Как да се храним здравословно, но без да ни излиза твърде скъпо? (ВИДЕО)

Как да се преборим с вредните хранителни навици?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук