Чушките са богати на витамин С и каротеноиди
Чушките са богати на витамин С и каротеноиди / ThinkStock/Getty Images
Ако искате да живеете по-дълго и да се радвате на добро здраве, консумирайте пет порции плодове и зеленчуци дневно и не забравяйте да редовните физически упражнения, съветват британски експерти.
 
Сред зеленчуците, които е добре да не пропускате, специалистите поставят чушките, пише в. "Дейли експрес".

Има ли разлика между чушки и пиперки?
 
Според диетоложката Джулиет Келоу и нутриционистката и медицински консултант д-р Сара Бруър чушките са храна-чудо, която помага за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания.

Лилавите чушки са витаминозно средство с висока хранителна стойност
ThinkStock/Getty Images

Специалистките са на мнение, че всеки трябва да се стреми да хапва между три или четири чушки седмично.

Как да си набавим полезните за здравето 10 порции плодове и зеленчуци дневно?
 
Препоръчваният зеленчук е богат на витамин С и каротеноиди - мощни антиоксиданти, допринасящи за прочистването на свободните радикали, които увреждат клетките и могат да отключат процеса, водещ до атеросклероза.

Храните, които правят чудеса за имунната система
 
Според някои проучвания редовната консумация на чушки може да осигури защита и срещу белодробни заболявания и белодробен рак.

Хапването на люти чушки също се свързва с по-добро здраве на сърцето, а и помага за отслабване
ThinkStock/Getty Images

Хапването на люти чушки също се свързва с по-добро здраве на сърцето, и освен това помага за отслабване.

Вижте как изглеждат най-лютите чушки в света (СНИМКИ)
 
Специалистките препоръчват чушките да се консумират сурови, сушени или смлени. Ако хората предпочитат консервирани чушки, трябва да са сигурни в качеството им.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА