bTV Cinema тръгва на 7 декември
bTV Cinema тръгва на 7 декември / bTV

На 7 декември тръгва най-новият телевизионен канал в семейството на bTV - bTV Cinema. Той е част от мултиканалната платформа на bTV, която вече стартира успешно с комедийния канал bTV Comedy.

bTV Cinema ще се разпространява по кабел и сателит и e български канал, който изцяло излъчва само филми и сериали. Появата му е уникално и съвсем ново за нашия пазар явление и отговаря на потребностите на зрителите. Изследванията на телевизионната аудитория в последните години регистрират ясно изразен дефицит за качествена продукция в областта на филмите и сериалите - над 90% от българските зрители определят филмите като най-желан жанр. Новият канал е насочен към зрители от всички възрастови групи с акцент върху активна аудитория на възраст 18-49 години.

Тематичните канали bTV Cinema и bTV Comedy са естествено продължение на bTV. Програмните им схеми са планирани така, че да допълват и обогатяват програмата на bTV с различно по жанр съдържание. Идеята е във всеки момент от деня зрителят да има по-голям избор и разнообразие и да може да намери желаната от него програма. bTV Comedy стартира на 1 октомври и само за месец съществуване отчете значителен ръст в пазарния дял сред всички демографски групи, показва анализът на TV Plan/TNS. Нарастването на пазарния дял достига 100 процента при жените между 18 и 34 г. В тази таргет група bTV Comedy вече се нарежда на четвърто място в класацията на телевизионните канали, директно след националните телевизии.

В програмата на bTV Cinema ще намерят място хитови филми и сериали от всички жанрове: комедийни, екшън, трилър, фантастика, драматични, романтични, семейни и др. Освен качествено американско кино, зрителите на новия канал ще могат да видят и образци на европейското кино.

Сред най-хитовите заглавия, с които ще стартира каналът, са шестте епизода на култовата сага "Междузвездни войни", като за първи път на малкия екран ще бъде излъчен и „Епизод 3: Отмъщението на ситите". "Ледена епоха", "X2", "Телефонна клопка", "Лепнат за теб", "Бракувани", "Лигата на необикновените", "Ван Хелзинг", "Аризонска мечта", "Големите надежди" са само част от световните блокбастъри, които зрителите ще видят по bTV Cinema. Сред заглавията на премиерните сериали са "криминалният носител" на ЕМИ "Кости" и хитовите "Извън играта", "Излъжи ме" и „Къща за кукли".

Очаквайте в петък специално интервю с Маргарита Александрова, управляващ директор на bTV Cinema.