Авторът на Game of Thrones ще играе в сериал за зомбита
Авторът на Game of Thrones ще играе в сериал за зомбита / Guliver/Getty Images

Американският писател Джордж Р. Р. Мартин, известен от поредицата епични фентъзи-романи "Песен за огън и лед", ще се снима в сериал за зомбита, където ще играе самия себе си, съобщи "Ентъртейнмънт уикли". Творецът ще изпълни малка роля в постапокалиптичния телевизионен проект "Нация Z".

В една от сериите, които се излъчват по телевизионния канал Syfy и съчетават темите за зомби апокалипсис, пътешествия и романтиката на Дивия Запад, Мартин ще се окаже в книжарница. Там той ще раздава автографи върху новоиздадения си роман "Обещанието на пролетта" (A Promise of Spring). В него има препратка към последния роман от серията "Песен за огън и лед", който трябва да бъде издаден през 2019 година.

Game of Thrones с поне още три сезона

"Просто исках да покажа на феновете си, че дори и по време на зомби апокалипсис книгите от серията "Песен за огън и лед" ще бъдат издавани!", разказва писателят. Според сюжета героят на Мартин ще бъде похитен от Колекционера, който ще държи писателя окован в плен.

Джордж Мартин сега завършва работа над шестия роман от поредицата "Песен за огън и лед" - "Ветровете на зимата". По всяка вероятност продажбата на книгата ще започне през април 2016 година, когато стартира и шестият сезон на сериала Game of Thrones (Игра на тронове).

Брутална сцена от Game of Thrones взриви интернет

Снимките на шестия сезон започнаха през юли. Сюжетът на епизодите ще се основава както на вече публикуваните книги на писателя, така и на още неиздадените. Мартин сътрудничи тясно със създателите на телевизионната сага.

Източник: БТА