Аня и Ивайла се помириха, но актрисата си тръгна от VIP Brother
Аня и Ивайла се помириха, но актрисата си тръгна от VIP Brother / снимки: New Moment

Няколкодневната война между две от красивите жени във VIP Brother 3 Аня Пенчева и Ивайла Бакалова май завърши с примирие. Изненадващо за всички актрисата и бившата Мис България се прегърнаха и си простиха всички обиди. Това се случи по време на живото предаване, в което всъщност трябваше да се вземе решение коя от двете да напусне Къщата чрез sms гласуване. Заради обрата в отношенията им то беше прекратено. Въпреки това от екипа на шоуто обявиха резултатите – 51,7 % за Ивайла срещу 48,3 % за Аня.
 
След милите думи помежду си и извиненията една към друга, двете дами единодушно решиха, че ще се върнат в играта. За да обясни развръзката и на другите съквартиранти, в Къщата за кратко влезе съпругът на Аня Ивайло Караньотов. Само няколко минути след като прекрачиха прага й, актрисата и бившата миска се вкараха в поредните обяснения – този път за гласуването на зрителите и за точните проценти от него. Спорът ядоса Караньотов и той призова жена си да напусне VIP Brother, а тя изненадващо го направи. На излизане Аня Пенчева се закани да организира специална пресконференция, на която да разкаже за всичко, случило й се в шоуто.
 
До напрегнатия лайф, с поредица обрати, се стигна след множество скандали между Аня Пенчева и Ивайла Бакалова. Една от тях трябваше да напусне Къщата, а зрителите на Нова телевизия, чрез sms-и, щяха да определят коя. Идеята за всичко това беше на звездата на Народния театър. В понеделник вечер тя обяви война на бившата миска и я предизвика на sms дуел. Близо 74 000 лева са постъпили по сметките на двете дами, като парите ще отидат за благотворителните каузи на VIP Brother. Към тях се включи дори самата Ивайла Бакалова, която обяви, че дарява 5000 лв.


 
Хронологията на битката Аня-Ивайла
 
Враждата между Аня и Ивайла е от преди няколко седмици, непоносимостта им обаче ескалира в последните дни. Историята започна да се усложнява след като Аня Пенчева на няколко пъти обясни как приятелката й Дарина Павлова е страдала преди години заради Ивайла Бакалова. По този начин актрисата от Народния театър намекна за връзката, за която се говори, че е имала манекенката с мъжа на Дарина – убитият шеф на MG Илия Павлов. Ивайла се възмути от факта, че Аня се меси в живота й и я нарече зад гърба й „дърта вещица”.

Сериозно напрежение между тях породи и разговорът между Аня, дъщеря й Петя и гостуваща звезда Теодора Стефанова, в който актрисата коментира променените ценности на обществото ни. Изречението й, че „някои си продават и тялото” предизвика остра реакция от страна на Ивайла. На Аня Пенчева на няколко пъти й се наложи да обяснява, че в случая не е визирала нея.
 
Няколко дни по-късно Аня и Ивайла се скараха и за децата си – този път очи в очи. Аня Пенчева укори манекенката, че нейното дете много плачело и й обясни, че една жена се разбирала по наследниците си. Ивайла пък отвърна на Аня, че е създала на дъщеря й Пипи куп комплекси.
 
Всичко това доведе до извънредни предавания, още обидни думи и обявяване на война от Аня на Ивайла. Краят й е нещо като примирие! Най-вероятно обаче предстои нова война, тази между Аня и VIP Brother.