/ ThinkStock/Getty Images
Жител на индийския град Мумбай, който тежеше 115 килограма, свали 45 килограма за три години и натрупа 10 килограма мускулна маса. Тайната на успеха му беше разкрита от Times of India.

22-годишният Вивек Надмиетла е имал наднормено тегло: през 2019 г. стрелката на кантара показвала 115 килограма. Заради затлъстяването си индиецът не можел да играе футбол, въпреки че това бил любимият му спорт. Било му е трудно да бяга и отборът е спрял да го кани да участва в мачове. За да може все пак да участва в игрите, мъжът решил да промени начина си на живот. Той се записал на фитнес и започнал да тренира сам, а също преминал и към здравословна диета. Така той не само отслабнал, но и натрупал мускули.

Сега индиецът за закуска яде овесени ядки и пие кафе, вечеря плосък хляб, задушени зеленчуци или купа ориз. След тренировка мъжът изяжда до шест варени яйца, накиснати бадеми и пие кафе с мляко. Понякога се отдава на бургери и пилешко къри. Избягва захарта и сладките напитки, белия ориз, мазните храни и бързото хранене.

Човекът тренира шест пъти седмично. Редува силови тренировки и упражнения за развитие на различни мускулни групи с кардио-тренировки.

„Първо си поставих за цел да отслабна, а след това да изградя мускули. Не можах да тренирам нормално поради пандемията от коронавирус и блокирането. Затова тренирах у дома, вдигайки кофи с вода. След това започнах да ходя на фитнес рано сутрин преди работа. Ако имаш желание, всичко е възможно.

Основното нещо в отслабването е последователността“, подчерта мъжът.

Надмиетла изминава 10 000-12 000 крачки дневно и това му помага да изгори максимален брой калории. „Когато си позволявам да се отпусна и да ям нездравословна храна, пропускам закуската на следващия ден. По този начин успявам да не напълня“, каза индиецът.

Той отбеляза, че не е необходимо да се включват протеинови прахове или други модерни продукти в програма за отслабване. Тайната е проста – да приемате малко калории. „Не е нужно да пиете протеинови шейкове или да ядете протеинови блокчета, за да натрупате мускулна маса. Просто трябва да избягвате нездравословната храна и да ядете чист протеин: пилешки гърди, яйчен белтък и риба “, обясни мъжът.

 
БГНЕС