Трактор под прикритие
Трактор под прикритие / netinfo

Трактор е самодвижеща се машина с „Двигател с вътрешно горене" (ДВГ), която по своето предназначение служи за преместване или теглене на товари, строителни работи, селскостопанско производство, задвижване на специален прикачен инвентар и много други дейности (например - да ни блокира границата в очакване на евро помощи, ако се намира в Гърция). Така поне ни казва Wikipedia, но през последните няколко дни разбрахме, че тракторът в човешки образ може много повече. Той гарантира националната сигурност, бори се с престъпността, развива успешен застрахователен бизнес, финансира вестник, притежава най-голямата таксиметрова фирма в столицата, преподава в ужасно реномираното УНСС, обединява около себе си стопански-инициативни люде, има гениален план как да спаси банковия сектор от кризата и... прекрасно запълва вечерните емисии на телевизиите. Това е Алексей Петров - Трактора, поръчайте си един веднага!

Нека излезем от реалността на политическия WS Teleshop.

Амбициозно озаглавената операция „Октопод" дойде като продължение на доста грозния провал на име „Наглите" и суетнята след убийството на Боби Цанков. Отново имаше полицаи с качулки, тежки закани на прокурори и министри, екшън изпълнения из Съдебната палата и видима невъзможност да се състави ефективно обвинение. В случая, обаче, е привлечен доста по-талантлив артист за ролята на главния лош.

Трактор под прикритие
netinfo

Алексей Петров безспорно е човек с голямо влияние на всички нива в държавата. Дава вид да е от този тип хора, които имат какво да кажат за всеки и това е напълно нормално за един бивш офицер от органите на ДС и МВР. В този смисъл изглеждат и малко комични елементарните му обяснения за това как всъщност въобще не бил употребявал физическа сила спрямо разни лица, които не желаели да му стават партньори и как цялата му конспиративна дейност из родния бизнес ъндърграунд бил в името на националната сигурност. Направо като главен лош, хванат в крачка от добрите

На мен ми е трудно да повярвам, че човек с 20-годишен стаж из службите не е в състояние да представи (или изфабрикува) факти за лица и събития, които да матират доста некадърното родно обвинение. Даже личният му вестник „Галерия" се задоволи само с притесненото „Убиват Алексей в ареста" на първата страница на актуалния си брой. Впрочем, не ми е ясно какъв секретен сътрудник и кръстник на мафията е уважаваният доцент от УНСС, при положение, че през последните 2-3 години името му непрекъснато се свързва с разни лоши неща. 20-годишната история на мафията у нас е показала, че за когото започне много да се говори или е бушон, или скоро ще го стрелят. Аз гласувам за първото.

От друга страна, управляващите и прокуратурата усърдно работят по това да обвинят бившата барета в абсолютно всички престъпления по смисъла на НПК. Не ми се ще да бъда лош пророк, но това за мен значи, че се очаква много от пътеките да доведат до задънена улица. Наскоро станахме свидетели на подобен случай, когато прокуратурата заложи всичко на един защитен свидетел срещу Маргините и той практически закопа делото. В настоящия случай ще бъда изключително изненадан, ако се стигне до присъда по повече от 1/3 от обвиненията без видим натиск върху съда.

Трактор под прикритие
netinfo

Впрочем, малко след задържането на Алексей Петров, МВР направи една доста шумна акция по изземането на разни папки от басейна „Спартак", та това ми напомни за един материал в „Опасните новини" (любезно съхранени за поколенията от Атанас Чобанов). Май за едно и също нещо се говори, пък разликата във времето е близо две години... Дали това означава, че в спрения от ДАНС сайт няма само измислици?

Ако да, то някои неща около побоя над Огнян Стефанов започват да придобиват малко по-различен прочит. Да бяха само те, всъщност, май доста събития и зависимости в милата ни татковина изглеждат трудни за вярване преди да ги видим по новините. За съжаление, ние разбираме за ужасно малко от тях, тъй като на ГКПП Нюзрум стоят или разглезени гръцки трактори, или законспирирани български такива.

P.S. Най-жалкото в цялата история е, че чак в послеписа на тази статия мога да ви напомня 137 години от чие обесване се чества днес. Нека не споменавам името му, не заслужава да присъства под всичките тия глупости.

Авторът е блогър в Log.bg.

Още материали от същия автор четете в yavo.log.bg.