Всяка поява на херцогините Катрин и Меган се следи с особено внимание
Всяка поява на херцогините Катрин и Меган се следи с особено внимание / Gulliver/Getty Images
Всяка поява на херцогините Катрин и Меган се следи с особено внимание – с какво са облечени, как се държат, какви емоции издават.

Първият път на херцогините: Как очарователните Меган и Кейт плениха света (СНИМКИ)

Неминуемо следват и сравненията между двете. Анализирайки всеки детайл от облеклото и поведението им, кралските наблюдатели винаги намират приликите и разликите между двете, както и интересни подробности около проявите им, които да съпоставят.

Кралски стил с Кейт и Меган (СНИМКИ)
 
 
Красиви и влюбени: Принц Хари и Меган, принц Уилям и Катрин (СНИМКИ)

За първи път официално до принца
 
Принц Хари и Меган се появиха за първи път като двойка на т.нар. „Игри на непобедимите“ - игри за военнослужещи, ранени при изпълнение на задълженията си. Принцът и актрисата пристигнаха хванати за ръце на тенис проява за в Торонто.

Принц Хари и Меган се появиха за първи път като двойка на т.нар. Игри на непобедимите
Принц Хари и Меган се появиха за първи път като двойка на т.нар. „Игри на непобедимите“ Gulliver/Getty Images

Първата официална поява на Кейт до принц Уилям е на церемонията, на която Уилям получи от ръцете на баща си принц Чарлз отличителните знаци на пилот от кралските ВВС - RAF, след като премина през съкратено обучение.

Първи официален ангажимент като двойка

Първата съвместна изява на принц Хари и Меган Маркъл като двойка беше в Нотингам
Първата съвместна изява на принц Хари и Меган Маркъл като двойка беше в Нотингам Gulliver/Getty Images

Първата съвместна изява на принц Хари и Меган Маркъл като двойка беше в Нотингам, където двамата посетиха младежи, работещи за повишаване на информираността за ХИВ/СПИН.
 
Първият официален ангажимент на Уилям и Кейт като двойка е в Ангълси, където бъдещата херцогиня дори успя да полее принца с шампанско.  

Първият официален ангажимент на Уилям и Кейт като двойка е в Ангълси, където бъдещата херцогиня дори успя да полее принца с шампанско
Gulliver/Getty Images

Обявяването на годежа

Щастливи годеници - принц Уилям и Кейт, принц Хари и Меган
Щастливи годеници - принц Уилям и Кейт, принц Хари и Меган Gulliver/Getty Images

Принц Хари и Меган Маркъл обявиха годежа си през ноември 2017 година. Принцът и бъдещата му съпруга се появиха за кратко пред медиите в двореца Кенсигтън.        
 
Принц Уилям и Кейт Мидълтън също обявиха, че са сгодени през ноември, но седем години по-рано - през 2010 година. Бъдещата булка носеше същия годежен пръстен със син сапфир и диамант, който Чарлз даде на Даяна през 1981 година.
 
Първа кралска Коледа

Първата кралска Коледа на Кейт и Меган
Първата кралска Коледа на Кейт и Меган Gulliver/Getty Images

Първата изява на Меган в компанията на кралското семейство беше на коледната литургия в Сандрингам. За събитието тогава бъдещата херцогиня беше избрала бежово палто и ефектна кафява шапка.
 
За първата си кралска Коледа в Сандрингам Кейт беше облечена в палто цвят бордо.
 
Сватба като от приказките

Сватба като от приказките - Уилям и Кейт, Хари и Меган
Сватба като от приказките - Уилям и Кейт, Хари и Меган Gulliver/Getty Images

Принц Хари и Меган се врекоха във вярност в параклиса "Сейнт Джордж" на замъка Уиндзор. Булката беше облечена в семпла бяла рокля на "Живанши".
 
За вечерния прием съпругата на принц Хари облече зашеметяваща втора булчинска рокля, дело на дизайнерката Стела Макартни.

За вечерния прием съпругата на принц Хари облече зашеметяваща втора булчинска рокля, дело на дизайнерката Стела Макартни
За вечерния прием съпругата на принц Хари облече зашеметяваща втора булчинска рокля, дело на дизайнерката Стела Макартни Gulliver/Getty Images

Когато на 29 април 2011 година се омъжва за принц Уилям в Уестминстърското абатство, Кейт Мидълтън става първата обикновена гражданка от над 350 години, минала под венчило с принц в толкова непосредствена близост до британския престол.
 
Кейт избра рокля на Сара Бъртън, творчески директор на "Александър Маккуин". На приема в Бъкингамския дворец булката, вече като херцогиня на Кембридж, се появи в изискана рокля от бял сатен с деликатен колан, отново сътворена от Бъртън.

На приема в Бъкингамския дворец булката, вече като херцогинята на Кембридж Катрин, се появи в изискана рокля от бял сатен с деликатен колан, сътворена от Сара Бъртън
На приема в Бъкингамския дворец булката се появи в изискана рокля от бял сатен, отново сътворена от Сара Бъртън Gulliver/Getty Images

Първа изява като част от кралското семейство

Първа изява като част от кралското семейство - Кейт със семейство Обама и Меган на празненство в чест на принц Чарлз
Първа изява като част от кралското семейство - Кейт със семейство Обама и Меган на празненство в чест на принц Чарлз Gulliver/Getty Images

Първата изява на Меган след сватбата беше на празненство, организирано в чест на принц Чарлз, за многогодишната му благотворителна дейност.
 
Първият официален ангажимент на Кейт като кралска особа беше посрещането на семейство Обама във Великобритания.
 
Първо официално пътуване в чужбина

Първо официално пътуване в чужбина - Кейт в Канада, Меган в Ирландия
Първо официално пътуване в чужбина - Кейт в Канада, Меган в Ирландия Gulliver/Getty Images

Първото официално пътуване на херцогиня Меган е в Ирландия.
 
Първото пътуване на херцогиня Катрин извън границите на Великобритания е в Канада.
 
Първи съвместен ангажимент с кралицата

Първи съвместен ангажимент с кралицата - Кейт в Лестър и Меган в Чешър
Първи съвместен ангажимент с кралицата - Кейт в Лестър и Меган в Чешър Gulliver/Getty Images

Първият официален съвместен ангажимент на Меган с кралицата бе на 14 юни тази година в графство Чешър. Херцогинята на Съсекс избра за този своеобразен свой дебют кремава рокля с пелерина, дело на дизайнерката на булчинската ѝ рокля Клеър Уейт Келър, работеща за "Живанши".
 
Първият съвместен ангажимент на Кейт с Елизабет Втора бе на 8 март 2012 година. Двете заедно със съпруга на кралицата – принц Филип, посетиха Лестър като първа спирка от обиколката на Нейно величество из Обединеното кралство по случай диамантения ѝ юбилей на престола.
 
Кейт избра за появата си в Лестър син костюм на британския бранд L K Bennett („Eл Кей Бенет“). Сочената вече по онова време за пример за стил херцогиня го допълни и с подходяща шапка на James Lock („Джеймс Лок“).
 
Първа самостоятелна благотворителна изява

Първа самостоятелна благотворителна изява - Кейт като патрон на Националната портретна галерия в Лондон, Меган подкрепя благотворителна готварска книга
Първа самостоятелна благотворителна изява - Кейт като патрон на Националната портретна галерия в Лондон, Меган подкрепя благотворителна готварска книга Gulliver/Getty Images

Херцогинята на Съсекс Меган даде подкрепата си за благотворителна готварска книга, която цели да се съберат средства за готварски проект на общност, лансиран след пожара в Гренфел тауър в Лондон, при който загинаха 71 души.
 
Първата благотворителна изява на Кейт бе като патрон на Националната портретна галерия в Лондон.
 
Кралската четворка

Британските принцове Уилям и Хари и половинките им херцогиня Катрин и Меган Маркъл зарадваха почитателите на кралското семейство с първа съвместна официална поява
Първата съвместна официална изява на принцовете Уилям и Хари с половинките им Катрин и Меган Gulliver/Getty Images

Британските принцове Уилям и Хари и половинките им херцогиня Катрин и Меган Маркъл зарадваха почитателите на кралското семейство с първа съвместна официална поява през февруари 2018 година.
 
Двете кралски двойки взеха участие в откриването на форума на Кралската фондация, основана през 2011 година от Уилям и Хари.
 
Първата съвместна изява на Меган и Кейт без съпрузите им

Меган Кейт Уимбълдън
Херцогините Меган и Кейт се появиха заедно в ложите на Уимбълдън Gulliver/Getty Images

Херцогините Меган и Кейт се появиха заедно в ложите на Уимбълдън. Това е първият им самостоятелен ангажимент без техните съпрузи принц Хари и принц Уилям, откакто Меган стана част от кралското семейство.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук