В АБВ не виждат спад в доверието към движението
В АБВ не виждат спад в доверието към движението / снимка: karlovo-online.com

Ще има пловдивчани в листата на АБВ, заяви в интервю за Дарик Нина Найденова от регионалната структура на формацията на Георги Първанов в Пловдив. Тя призна, че ще приеме с удоволствие и лична  покана да участва в листата на АБВ за евроизборите.

Всеки ден има пловдивчани, които ми звънят и искат да подкрепят АБВ, каза още Найденова. Основните приливни вълни към регионалните структура в Пловдив са от млади хора и активни на средна възраст, които искат да останат в България.

За мен политиката не е самоцел и няма проблем между мен и баща ми - всеки си е избрал неговия политически път и уважаваме взаимно решенията си, обясни Найденова. Тя напусна редиците на БСП преди дни, което предизвика доста коментари по отношение на бившия червен кмет на Карлово Найден Найденов.

Найденова потвърди още, че АБВ вече има изграден гръбнак на структурите, както в града, така и в областта, но те нямат нищо общо с традиционните партийни организации. „Залагаме на хора по места, които имат различни политически нагласи, но познават проблемите и искат да работят за стратегическия проект на АБВ”, обясни тя.

Според Найденова, спад в доверието към АБВ няма. „Искам да видя на светло приходите на социологическите агенции и да разберем всички кой им плаща, за да публикуват тези резултати”, коментира тя изнесените данни, че през последния месец доверието към АБВ е спаднало почти с 50% (от 6,1% на 3,2%).

Нина Найденова отказа да прогнозира колко пловдивчани ще подкрепят листата на АБВ на предстоящите евроизбори.