ДПС: Партиите с привърженици нямат нужда от манипулации
ДПС: Партиите с привърженици нямат нужда от манипулации / снимка: БГНЕС
ДПС: Партиите с привърженици нямат нужда от манипулации
71796
ДПС: Партиите с привърженици нямат нужда от манипулации
  • ДПС: Партиите с привърженици нямат нужда от манипулации

Народният представител от ДПС Мустафа Карадайъ определи скандала с подписите за регистрация на партии и коалиции като доказателство, че новият кодекс води до прозрачен процес.

Партиите и коалициите, които имат привърженици, нямат нужда от каквито и да е спекулации и машинации във връзка със списъци на подкрепящи ги граждани, смята депутатът. Той призна, че не знае каква е статистиката и тепърва се очакват официални данни от ЦИК.

"Но във всеки случай предполагам, че в списъците на сериозните партии, които имат привърженици, да не кажа, че няма да има, но ще бъдат изключения. Партии и коалиции, които разчитат по-скоро на медийни изяви и на публикации, които нямат достатъчно привърженици, биха прибегнали до такъв род методи", категоричен е избраникът от ДПС.

Според него скандалът няма да остане без последствия поради това, че за такива нарушения Комисията за защита на личните данни налага санкции от една страна, а от друга страна това е фалшификация на подпис, което по думите на Карадайъ означава, че и прокуратурата може да се занимава с темата. Той изрази надежда създадената възможност за прозрачност да доведе до добър резултат.