Делян Пеевски отстъпи спечеленото място в ЕП на Искра Михайлова
Делян Пеевски отстъпи спечеленото място в ЕП на Искра Михайлова / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Делян Пеевски отстъпи спечеленото място в ЕП на Искра Михайлова
72702
Делян Пеевски отстъпи спечеленото място в ЕП на Искра Михайлова
  • Делян Пеевски отстъпи спечеленото място в ЕП на Искра Михайлова

Делян Пеевски, който е втори в листата на ДПС, заяви, че отстъпва спечеленото място в Европейския парламент на Искра Михайлова (бел.ред. министър на околната среда и водите в кабинета "Орешарски").

„Евродепутатството не е самоцел за мен. Ще отстъпя моето място в Европарламента на Искра Михайлова”, заяви Пеевски. „Благодаря на нашите избиратели да гласуват за гласовете, които ни дадоха. Отново показаха нашето място и че не можем да бъдем изместени. Благодаря за доверието на нашите структури, които дадоха доверие към мен”, коментира още Делян Пеевски изборните резултати. 

„Не тая злоба към никого, въпреки всичко, да оглавя ДАНС също беше решение да дам нещо на България. Видяхте, че като се появи недоволство, сам се оттеглих. След това не чух кои са критиките към мен. Не чух за една година нито едно стойностно обвинение срещу мен. Все се чува - „Пеевски, Пеевски, кой, кой?” За кое кой? Ако бях чул някакво обвинение, бих се оттеглил като цяло от политиката”, добави той.

„И през това ще мина, но когато всичко свърши, кой ще ми се извини”, попита Делян Пеевски.

„Въпрос на политическа култура е как ще се отнесем към успеха си и отговорът е изключително отговорно. Искра Михайлова ще бъде заместена от много стойностен министър. ДПС има една доста солидна банка кадри, но това няма да бъде строго партийна номинация. Тя ще покрива профила на експерта и това качество ще доминира над партйния признак. Местан каза още, че тази вечер не може да съобщи името на заместника на Михайлова, тъй като това все още е обект на анализи”, заяви Лютви Местан след думите на Пеевски.