Желю Желев: Програмното правителство е по-добър вариант от нови избори
Желю Желев: Програмното правителство е по-добър вариант от нови избори / netinfo

Създаването на програмно правителство е по-добър вариант за страната, отколкото нови парламентарни избори, коментира в Добрич президентът Желю Желев.

„Отиването към нови избори ще отнеме много време и страната още повече икономически и социално, ако искате - и морално, и политически, ще започне да затъва", посочи Желев.

Той заяви, че нови парламентарни избори могат да бъдат проведени по-късно, когато се решат някои от проблемите, за които хората протестираха.

Желев отбеляза обаче, че програмното правителство трябва да бъде създадено на широка основа, подкрепено и от ГЕРБ, и от БСП.

По думите му за формата на правителството трябва да има споразумение между всички парламентарно представени политически сили, дори от тези, които няма да изявят желание да участват в него.

Създаването на такова правителство е възможно, стига да има воля за това, подчерта първият ни демократично избран държавен глава.

Той даде пример с правителството на Димитър Попов, подкрепено навремето от БСП и от СДС, и останалите парламентарно представени политически сили.

„За голямо учудване, това правителство на практика стана най-силното правителство на прехода", коментира Желев.