Юруков: Стрелбата по Георги Стоев - знак, че е говорил истината
Юруков: Стрелбата по Георги Стоев - знак, че е говорил истината / снимка: Sofia Photo Agency
Опитът за покушение над автора на криминални романи Георги Стоев показва, че той е говорил истината. Това заяви лидерът на СДС Пламен Юруков след среща на представителите на българските партии-членки на ЕНП, на която беше обсъдена кризата в държавността. Юруков обясни, че след всичко, което Стоев е говорил, е трябвало най-малкото да бъде под наблюдение.

Поредният показен разстрел доказва, че престъпните структури се възползват от кризата в МВР и в полицията, коментира пък независимият депутат Лъчезар Иванов, който е член на ГЕРБ.

За съжаление тези трагедии са част от това управление, каза Пламен Юруков. В момента се пишат доклади, а всъщност актуалната дейност е изоставена, което е характерно за последните няколко години от управлението на това правителство, коментира лидерът на сините. По думите му е ясно, че в България има една паралелна власт и този момент на управление не може да продължава повече. Тази паралелна власт трябва да бъде изместена от едно честно и компетентно управление, допълни Пламен Юруков.

Считам, че това е още едно доказателство пред обществото, че когато има проблеми в управлението на МВР и МВР се тресе от скандали, тези убийства, виждате всички, и целият криминогенен сектор се възползва от слабостта на МВР, каза Лъчезар Иванов. И тук, не искам да правя някакви предвиждания, но от целия този скандал, който тресе държавата се възползват престъпните структури и това успоредно сенчесто управление, което се опитваме по всякакъв начин да разрежем, допълни независимият депутат.