Втори ден от посещението на Путин у нас
Втори ден от посещението на Путин у нас / cнимка: Sofia Photo Agency

Във втория ден от посещението си у нас руският президент Владимир Путин ще посети Националния исторически музей и ще разгледа залата с тракийските съкровища. В музея ще е и официалният обяд.

Президентът на Руската федерация ще разгледа залата с тракийските съкровища, разказа директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров: „Всички тракийски съкровища в момента са тук, така че ще види богатството и великолепието на най-старата цивилизация в българските земи. Тук са Панагюрското съкровище, Рогозенското съкровище, двете нови съкровища от Синеморец и Златиница.

След това българският държавен глава Георги Първанов ще даде специален обяд за Владимир Путин и водената от него делегация в Слънчевата зала на музея. От българска страна се очаква да присъстват премиерът Сергей Станишев, посланикът ни в Русия, министри, кметът на София Бойко Борисов, представители на Светия синод.

В Слънчевата зала са подредени десет кръгли маси. Основното ястие по време на обяда ще е яребица с кестени. Гостите ще бъдат почерпени с елитни български вина.